Количка
Ползите от етеричното масло от Джинджифил

Ползите от етеричното масло от Джинджифил

Джинджифилът се използва в традиционната медицина от хиляди години за лечение на различни заболявания. В аюрведическата медицина джинджифилът се счита за „универсално лекарство“ заради изобилието от лечебни свойства. Ползите от етеричните масла от джинджифил са подобни на ползите от корена, от който се добива, въпреки че етеричното масло се счита за по-мощно поради по-високото си съдържание на джинджифил. Афинитетът на джинджифила към храносмилателната система му позволява естествено да се справя със стомашни проблеми, като подуване на корема, спазми, гадене и газове. Може също така да успокои стомашно разстройство при пътуване, морска болест и преяждане. Джинджифилът подобрява кръвообращението като помага за затопляне на студените, схванати крайници и отпуска претоварените или уморени мускули.

Етеричното масло от джинджифил е известно още като „Маслото на овластяването“ поради способността му да предизвиква чувство на самоувереност. В емоционален план джинджифилът насърчава чувството на увереност и мотивация, като помага за изостряне на замъгления ум и повдига при летаргия.

Ползите от етеричното масло от Джинджифил

Етеричното масло от джинджифил може да помогне при:
– Стомашни и храносмилателни проблеми
– Повишена циркулация
– Дискомфорт в ставите и мускулите
– ПМС и неразположения при цикъл
– Главоболие
– Възпаление от различно естество
– Проблеми с кожата
– Нервно напрежение
– Умствена яснота
– Увереност, комфорт и подкрепа

Как да избера Джинджифила, който да използвам?

CO2 екстрактът от корен на джинджифил има свеж, топъл, пикантен аромат. Поради метода за екстракция на CO2, ароматът на това масло е по-сложен и ароматен от парно дестилирания джинджифил, има различен химичен профил и трябва да се разрежда в по-високо съотношение от неговия парно дестилиран аналог.

Етеричното масло от джинджифил се получава чрез парна дестилация. Това е най-разпространеният метод за извличане на етерични масла. Този джинджифил има лек, землист и пикантен аромат. Отлично многофункционално средство, когато става дума за цялостно благосъстояние, етеричното масло от джинджифил предлага голямо разнообразие от ползи.

Вана с Джинджифил
Какво ще ви трябва:
1 капка Джинджифил CO2
2 капки Кориандър
1 чаена лъжичка базово масло
1⁄2 чаша английска сол

Какво да направите:
Смесете заедно етеричните масла, базовото масло и английска сол. Изсипете в топла вана, за да стимулирате кръвообращението, да облекчите болките и да дадете умствен „тласък“.

Бленд при гадене при пътуване
Какво ще ви трябва:
Дифузер за кола
2 капки Кардамон
2 капки Джинджифил
2 капки Мента

Какво да направите:
Добавете етеричните масла към  дифузера. Насладете се на прекрасните и полезни аромати, докато шофирате.

Облекчение на болка и крампи
Какво ще ви трябва:
1 супена лъжица базово масло
4 капки CO2 екстракт от Куркума
1 капка CO2 екстракт от корен на Джинджифил

Какво ще направите:
В малка купичка смесете вашите етерични масла с базовото масло. Втрийте върху корема, когато се появи менструален дискомфорт, за да облекчите болката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *