Количка
Пролетно почистване с етерични масла

Пролетно почистване с етерични масла

Пролетта е подходящо време за основно почистване, особено сега, след като COVID-19 ни показа, че чистотата е толкова важна. Ние сме тук, за да съдействаме с идеи и ароматни алтернативи на вашите обичайни почистващи препарати за дома. Тази статия е изцяло за пролетно почистване с етерични масла. Сега е идеалният момент да се погрижите за дома, тялото и ума си.
Етеричните масла се използват в сапуни и почистващи препарати от години. Когато става въпрос за потенциална антимикробна активност, съвременната наука разкрива поразителни резултати, когато са намесени етерични масла. Днес включихме няколко от най-известните ни почистващи масла.

Пролетно почистване с етерични масла

Етерично масло от  Лимон- вижте тук!

Със своите мощни почистващи свойства, етеричното масло от Лимон е едно от най-широко използваните като почистващ препарат. Нашето лимоново масло се извлича от кората на плода чрез метода на студено пресоване. То е 100% чисто, без подобрители или добавки.

Ще откриете, че няколко капки етерично масло от Лимон, смесени в любимия ви почистващ препарат „Направи си сам“, ще освежат и дезинфекцират. (Рецептата е в на края на тази статия). Това масло бързо премахва петна от мазнина, мръсотия и остатъци. Добавете малко сода за хляб, за да накарате повърхностите да блестят.

Също можете да добавите няколко капки към вашия дифузер- така свежият, пикантен аромат на маслото от Лимон ще продължи да ухае дълго. Можете също да дифузирате равни количества Лимон и Мента за допълнителна свежест.

Приложение
Етеричното масло от Лимон може да причини фоточувствителност. За да избегнете това, препоръчваме максимално разреждане до 2% в базово масло и в препарати за почистване. Също така добавете 2-3 капки към вашия дифузер, за да поддържате здрава дихателната си система.

Някои неща, които трябва да знаете за етеричното масло от Лимон:
Безопасно за деца: Да
Безопасно при бременност и кърмене: Да
Безопасно за кучета и коне: Да
Срок на годност: 1-2 години

 

Пролетно почистване с етерични масла

 

Етерично масло от Чаено дърво- вижте тук!
Точно както етеричното масло от Лимон, Чаеното дърво е също ценено етерични масла за почистване. Придава свеж, лечебен, дървесен аромат и действа като мощен почистващ препарат за повърхности, когато разредите в 2% с оцет. Той е идеален за цялостно пролетно почистване.

Етеричното масло от Чаено дърво е известно със своите забележителни резултати, когато се използва при петна, акне и раздразнена кожа. За целта разредете Чаено дърво в базово масло до 5% и го нанесете върху проблемната зона. Смесете масло от Чаено дърво с вашия шампоан за лечение на пърхот и други заболявания на скалпа. Други популярни приложения включват подкрепа на имунната система и успокояване на изгорялата от слънце кожа. Създайте успокояващ мехлем, като смесите девет капки Чаено дърво и девет капки органична Лавандула с две супени лъжици любимо базово масло на Plant Therapy.

Дифузирайте Чаено дърво самостоятелно или като комбинирате с Жасмин абсолю или Лавандула, за да освежите застояла или влажна стая. Освен това може да помогне за облекчаване на дихателните проблеми.

Приложение:
Разредете в 2% с оцет за почистване. Или добавете няколко капки към вашия дифузер, за да освежите застояла стая и да създадете приятна, успокояваща атмосфера.

Някои неща, които трябва да знаете за етеричното масло от Чаено дърво: 
Подходящо за деца: Да
Безопасно при бременност и кърмене: Да
Подходящо за кучета и коне: Не
Срок на годност: 2-3 години

 

Пролетно почистване с етерични масла

 

Етерично масло от Червен портокал- вижте тук!

Въпреки че е от същото семейство като Сладкия портокал, нашето етерично масло от Червен портокал има по-интензивен цитрусов аромат. Подобно на другите ни етерични масла, това масло действа добре като почистващо средство и ароматът наистина съживява стаите и повърхностите.

Избрахме маслото от Червен портокал не само защото помага за почистването, но и когато приключите с почистването и искате да се презаредите, добавете няколко капки етерично масло от Червен портокал към вашия дифузер, за да създадете вдъхновяваща, стимулираща атмосфера. Сладкият и пикантен аромат може да помогне при тъга и тревожност по време на стресови моменти. Добавете няколко капки към личния си инхалер за бърз енергичен тласък през целия ден.

Това масло също е подходящо за романтични срещи. За чувствена смес добавете 5 капки Червен портокал,  2 капки Ванилия, 1 капка абсолю Жасмин и 1 капка масло от Ветивер към 30мл. лосион за тяло или масажно масло.

Приложение:
За почистване на повърхности, разредете в 2-4% в ябълков оцет или хамамеслис. За дифузер използвайте 3-4 капки на 100мл. вода за сладък, пикантен и чувствен аромат.

Някои неща, които трябва да знаете за етеричното масло от Червен портокал:
Безопасно за деца: Да
Безопасно при бременност и кърмене: Не
Безопасно за кучета и коне: Да
Срок на годност: 1-2 години

Пролетно почистване с етерични масла

 

Универсален почистваш препарат „Направи си сам“

Какво ще ви е нужно:

90мл. дестилирана вода
90мл. бял оцет
1 ч. л. препарат за съдове
10 капки Червен портокал
15 капки Евкалипт Глобулус
20 капки Чаено дърво
30 капки Лимон
200мл. спрей бутилка

Как да смесите:

Комбинирайте етеричните си масла с препарата за съдове, след което добавете оцета. Разклатете добре, за да се смесят. Добавете водата и разклатете отново. Напръскайте и почистете замърсените повърхности. Не забравяйте да носите ръкавици, докато използвате този универсален почистващ препарат, за да предпазите кожата на ръцете си.

*Поради съдържанието на вода, този продукт трябва да се съхранява в хладилник и да се използва в рамките на една седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *