Количка
Нека поговорим за етеричните масла, добити от цветя

Нека поговорим за етеричните масла, добити от цветя

В ароматерапията етеричните масла от цитруси заемат важно място. Много се говори за тях!

Но, ако вие сте по-скоро флорално момиче? Или ако сте малко диви по душа и предпочитате да ухаете на букет от рози, вместо на резен сочен плод? Тогава тази статия е за вас! Днес ще говорим за етеричните масла, добити от цветя и ще разгледаме флоралната част на колелото за аромати на Plant Therapy малко по-задълбочено.

Етерични масла, добити от свежи цветя

Нека поговорим за етеричните масла, добити от цветя

Свежите цветя са точно това, което си мислите, когато говорим за флорални аромати: Пълни с розови, меки нотки, които ви карат да мислите за цъфтящо поле.

Салвия скларея
Маслото от Салвията има много земен аромат с нотки, които са плодови, цветни, орехови и тревисти. Неговият успокояващ аромат е ключът, за създаване на онова балансиращо усещане, което може да помогне за успокояване на емоциите и да насърчи усещането за хлад след дълъг ден.

 

Нека поговорим за етеричните масла, добити от цветя

Гераниум Бърбън
Маслото от Geranium Bourbon има великолепна по-мека, розово-цветна миризма с тревисти нотки. Това флорално масло помага да балансирате ума си по време на стрес или тъга. Освен това е страхотно за кожата ви! О,също помага за насърчаване на менструалното здраве по време на лоши периоди на ПМС.

Лавандин
Маслото от Лавандин е подобно на лавандулата, но не е лавандула. Лавандинът не е „истинска“ лавандула, това е кръстоска между познатата ни лавандула (Lavandula angustifolia), която расте на по-висока надморска височина, и лавандулата Spike (Lavandula latifolia), която расте по-ниско по склоновете. Има много сладък и флорален аромат, който наподобява „истинската“ лавандула.

 

Нека поговорим за етеричните масла, добити от цветя

Лавандула
О, Лавандула. Любимата ни лавандула! Нека преброим начините за употреба… Безброй!!!

Етеричното масло от лавандула е световно известно като едно от най-универсалните масла на всички времена и с право! Има невероятно сладък, флорален, билков аромат и също така има много терапевтични свойства. Миризмата на лавандула сама по себе си може да помогне за създаване на спокойно, балансирано и приятно настроение. Дифузирайте етеричното масло от лавандула преди лягане, за да насърчите спокоийия сън, или добавете лавандула към любимия си лосион или базово масло, за да успокоите кожата и да помогнете за отпускане на сетивата си.

Има толкова много неща, които можете да направите с лавандула!

 

Нека поговорим за етеричните масла, добити от цветя

Нероли
Това живо флорално етерично масло идва от портокаловите цветове, открити в Египет! То е едно от най-успокояващите и ефективни етерични масла за справяне със скръб, нервно напрежение или изтощение. Нероли също е чудесно масло за грижа за кожата. Добавянето на Neroli към лосион или базово масло може да помогне за намаляване на появата на белези, бръчки и петна, като същевременно минимализира външния вид на порите и подпомага растежа на нови клетки.

Палмароза
Маслото от Palmarosa има мек, сладък флорален аромат и често се дифузира, за да освежи и дезинфекцира въздуха. Също така се счита за отлично масло за балансиране на кожата за всички типове кожа, като нероли. Също така е чудесно масло за поддържане на здравето на храносмилането.

 

Нека поговорим за етеричните масла, добити от цветя

Роза Абсолю
Абсолюто от Роза е известно със своя богат флорален аромат. Също така и със своите релаксиращи свойства, помагайки за успокояване на емоциите и внасяне на смирение в моменти на скръб. Може да насърчи релаксацията преди сън, когато се дифузира или прилага локално, разредено в базово масло. Ако сте любители на ароматерапията, Розата задължително трябва да присъства във вашата колекция!

Розата е чудесна и в грижата за кожата, като помага за намаляване на видимите признаци на стареене, на бръчките и помага за изглаждане на кожата.

Етерично масло от Роза
Маслото от Роза е изящно етерично масло, което е ценено от векове. Малко количество от това масло е напълно достатъчно, така че е необходима само една капка, за да се насладите на всички предимства. Това ароматно етерично масло е известно с прекрасния си флорален аромат, който успокоява сетивата.

Етерични масла, добити от сладки цветя

Нека поговорим за етеричните масла, добити от цветя

Етеричните масла, добити от сладките цветя можем да определин като нещо средно между цветя и плодове; Те имат флорален аромат с почти захарен подтон. Това ги прави идеални за всички, дори за хора, които традиционно не са фенове на цветя!

Жасмин Абсолют
Маслото от Jasmine Absolute е известно със своя отличителен екзотичен флорален аромат, който обикновено се използва в парфюмите. Неговата опияняваща миризма се предполага, че е афродизиак, който увеличава чувствата на любов и романтика. Освен това, това е вдъхновяващо масло помага за създаване на положителна атмосфера. Други популярни приложения включват подпомагане на подмладяването и освежаването на кожата, когато се добавят към продукти за грижа за кожата.

Иланг Иланг
Маслото от Иланг-иланг най-често се смята за афродизиак и е обичан от парфюмеристите. С изискан, заоблен флорален аромат, иланг-иланг е чудесно масло за дифузия или когато се добавя в парфюм, а също така може да помогне за намаляване на ежедневните тревоги и за повдигане на настроението ви. Добавено към базово масло, може да се използва и за романтичен масаж!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *