Количка
Етерични масла и зодии- част втора

Етерични масла и зодии- част втора

В първата част на нашата статия Етерични масла и зодии се спряхме на въздушните и огнени знаци.

Продължаваме с останалите представители

 

Етерични масла и зодии- част втора

Водни знаци

Риби (19 февруари – 20 март)
Риби е последното съзвездие на зодиака, така че мнозина казват, че този знак особено попива всички уроци, добри и лоши, които другите знаци са научили. Това прави Рибите интуитивни по характер, чувствителни и емоционални. Нещо повече, за родените под знака на Риби става много лесно да усещат преживяванията на други хора, което ги прави състрадателни същества. Поведението им може бързо да се промени в зависимост от това кой е около тях. Други черти, присъщи за Рибите, са креативност и възхищение към изкуствата, дружелюбност и огромна щедрост. Те също така са много прощаващи, което някои може да смятат за признак на наивност. Понякога Рибите могат да се чувстват уязвими и да се страхуват, че могат да бъдат неразбрани

За моменти, в които Рибите се чувстват уязвими или уплашени, маслото от Синя вратига може да помогне за облекчаване на емоции като нервно напрежение или безпокойство, които могат да бъдат предизвикани, поради липса в собствената си увереност. Синята вратига може да помогне за облекчаване на чувствата, породени от съмнение, и като цяло, да подкрепи високото самочувствие и да повиши увереността. За умствена сила, Ветиверът също е страхотно етерично масло за родените в знака на Риби. Тъй като те са интуитивни хора, Vetiver може да помогне за успокояване на ума, заради многото емоции и чувства, които изпитват Риби. Той ще им помогне за насърчаване на релаксацията и баланса.

Рак (21 юни – 22 юли)
В най- голяма хармония с емоциите си, Раците са известни със своята чувствителност и симпатия към другите. Те са щедри същества и обикновено са едни от първите, които подават ръка за помощ. Този воден знак обикновено се грижи и защитава хората, които обичат, и остава лоялен до край. Те често мислят със сърцето си и не се страхуват да позволят на емоциите си да ги води. Поради това обаче те са склонни да бъдат прекалено чувствителни, когато биват критикувани. Предпочитат общуването с познати хора, което ги прави срамежливи и резервирани, когато са поставени в нова среда.

Не позволявайте на емоциите да надделеят над вас, Раци! Има няколко етерични масла, които могат да помогнат. Първо, Лимонът притежава чудесeн вдъхновяващ ярък аромат и не случайно се нарича „щастливо“ масло. Може да помогне за повишаване на настроенията, особено когато се справяте с тъга, капризност или нервно напрежение. Също така, маслото от Пачули може да помогне за успокояване на Рака, когато е емоционален и да повлияе всички емоции, които могат да накарат Рака да се почувства изтощен.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)
Страстен, напорист, решителен – само няколко думи за описание на Скорпион. Хората, които са родени в знака на Скорпиона, са най-забележителни с това, че са напълно наясно с всяка ситуация и заобикалящата ги среда. Когато бъде поставен в каквато и да е ситуация, този воден знак разчита до голяма степен на представените факти и най-вероятно ще използва това, за да определи своя отговор. Изключително предан, Скорпионът ще отнесе вашите тайни в гроба. Въпреки че се държат хладно и спокойно, дълбоко в себе си понякога се страхуват от уязвимостта. Заради минали болки това е извинение за тях да не се доверяват толкова лесно на другите. Те вярват, че уязвимостта дава на другите силата да се възползват, което от своя страна кара Скорпиона да стане доминантен.

Скорпионите са най-забележителни с това, че са жестоки, интензивни, малко пиперливи. За да укротите тази дива страна в тях, етеричните масла като Гераниум могат да помогнат за балансиране на ума по време на възбуда. Неговият мек, флорален аромат може да закръгли острите ръбове на Скорпион.

Поради тяхната смелост и лоялност, това ги прави големи лидери. И като всеки велик лидер те се нуждаят от етерично масло, което може да им помогне да останат фокусирани и бдителни. Нашата смес  Invigor Aid е направена от масла, които едновременно енергизират и стимулират, което като цяло помага за повишаване на фокуса и е перфектната смес за всеки Скорпион!

Етерични масла и зодии- част втора

Земни зодии

Телец (20 април – 20 май)
Ако има един знак, който въплъщава значението на спокойствието, Телецът печели призът. Телците са олицетворение на търпеливи създания. Като земен знак, те имат способността да гледат на нещата практически и реалистично. Телецът, по-специално, е най-заземеният и логичен от групата. Когато става въпрос за задачи или проекти, те остават отдадени до края, за да ги изпълнят, независимо колко е трудно. Поради това те са отлични дългогодишни приятели, партньори или служители. Те са изключително лоялни хора. Когато става въпрос за внезапни промени, Телецът може да се бори повече от другите. Подобно на техния символ, Бика, те могат да бъдат малко упорити и да се инатят.

Поради отдадената природа на Телеца, Розмарин 1,8-Cineole може да помогне за бдителността и умствения фокус. Това етерично масло може да им помогне да изпълнят задачите си до самия край, като същевременно поддържат висока ангажираност и енергия. Когато се бори с внезапни промени в живота, Телецът може да има трудности да приеме реалността. Етеричните масла като Син равнец могат да помогнат за възстановяване на баланса и стабилността, когато преминават през големи промени, които може да ги накарат да се притесняват. В допълнение, Иланг Иланг може да помогне за допълнително намаляване на безпокойството и успокояване на ума на тези обсебващи мисли.

Дева (23 август – 22 септември)
Обръщаш ли внимание? Знаем, че Девата е такава. Девите са силни личности, които имат методичен начин на мислене. Те са много практични, добре организирани и забелязват всеки един детайл. Поради това понякога те могат да се забият в детайлите, което ги кара да се замислят и да се тревожат за малки неща, за които другите не се интересуват толкова много. Дори когато нещата могат да се объркат, те все още са последователни към постигане на целите. Това прави Девите щастливи, когато са полезни и продуктивни. Те обичат да допринасят за нещо и този им стремеж е по-голям от тях самите, като подхранва самочувствието им.

Няма нужда да се притеснявате, Деви! Имаме няколко етерични масла, които ще ви помогнат да разберете всички подробности. Когато умът на Дева е претоварен и преуморен, Евкалипт Глобулус може да помогне за енергизиране и стимулиране на ума. В края на дълъг ден, за да се освободите от тревогите и стреса, дифузирайте Rose Absolute. Ще помогне за успокояване на бурните емоции поради прекомерно мислене. Тъй като Девите са перфекционисти, етерично масло като Маточина ще успокоят нервността, предизвикана от работа или ежедневни задачи.

Козирог (22 декември – 19 януари)
Отговорни, практични и дисциплинирани, това са Козирозите. Тези земни знаци са сериозни по природа и имат най-голям самоконтрол. Те се придържат към книгата с правила и са запалени по собствения си морален компас. Те са естествени лидери и работохолици, които се придържат към целите си, като същевременно могат да управляват много хора. Въпреки че са страхотни в управлението, понякога могат да бъдат по-фокусирани върху определените планове или изложените правила, вместо да обмислят екипа, който работи за тях. Това ги прави понякога далечни и студени. Козирозите се борят най-много, когато поставят под въпрос собствения им авторитет. Те се стремят най-много, когато са поставени на отговорен пост, но са склонни да се чувстват малко извън контрол, когато става въпрос да работят за някой друг.

Докато Козирозите са много амбициозни и самодисциплинирани, няма гаранция, че рутината им може да се обърка. Ако това се случи, Козирозите са едни от първите, които се тревожат, че нещата не вървят по план. В резултат на това семето от Кориандър може да помогне за успокояване на изтощените нерви, като същевременно поддържа умствения фокус. Освен това може да помогне за успокояване на тревожните мисли и да повиши настроението им по време на стресови моменти. За да помогнете на Козирог да се отпусне, заредете в дифузера Римска лайка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *