Количка
Етерични масла и зодии- част първа

Етерични масла и зодии- част първа

Въпреки че изучаването на астрологията може да бъде малко сложно (и може би не за всеки), безопасно е да се каже, че всеки зодиакален знак представлява различен подход към живота. Всеки знак има свой собствен темперамент, както и силни и слаби страни. Определян от деня, в който сте роден, вашият слънчев знак представлява вашата идентичност и е това, което показвате на света около вас.

Категоризирани по елементи, вие ще научите не само чертите на зодиака си, но и няколко етерични масла или смеси на Plant Therapy, които ви подхождат най-добре, помагайки ви да преминете през най-трудните ситуации в живота.

Етерични масла и зодии- част първа

Въздушни зодии

Водолей (20 януари – 18 февруари)
Понякога Водолеите могат да бъдат етикирани като „аутсайдери“, но това не означава непременно, че са самотници. Този въздушен знак притежава черти на безстрашен, напълно независим и интелектуален тип. Везните могат да бъдат срамежливи и тихи понякога, но също така могат да бъдат енергични, което демонстрира необходимия баланс, който Водолеят се стреми да презареди напълно. Тъй като управляващата му планета е Уран, тя дава на родените във Водолей способността бързо и лесно да се трансформират, което ги прави интелигентни мислители и хуманни личности. Въпреки това, за тези свободно мислещи хора, едно от най-големите им страдания е усещането за ограниченост. Нормалността може да им се стори скучна, така че, ако нещата около тях са твърде обикновени, ще загубите интереса им.

Ако сте Водолей и искате  да се заредите след дълъг работен ден или след общуване с приятели, посегнете към етеричното масло от Розов грейпфрут. Ще ви помогне да подобрите настроението си и ще се отърсите от умствената умора или лошо настроение. Неговият ярък, сладък, цитрусов аромат е чудесен за дифузиране, когато имате нужда да презаредите.

Тъй като Водолеите са интелигентни мислители и трудолюбиви хора, други етерични масла като Мента и Черен пипер могат да помогнат за стимулиране на сетивата им и да ги държат нащрек по време на големи проекти.

Близнаци (21 май – 20 юни)
Близнаците имат две страни и има вероятност да не знаете коя ще срещнете. Универсалността е естествена за тях, тъй като им е удобно да бъдат едновременно интровертни и екстровертни. Те могат да бъдат социални пеперуди една минута, а след това да станат сериозни в следващата. Близнаците обикновено са игриви личности и обикновено жонглират между хобита, кариера и общуване. Няма по-остроумен от Близнаци. Те също са интелигентни личности, които често са много аналитични. Но с аналитичен ум, Близнаците са склонни да анализират прекалено много ситуации и емоции. Прекаляват с мислите, които след това ги карат да бъдат нерешителни.

Едно нещо, за което Близнаците няма да трябва да мислят прекалено, е какво етерично масло е полезно за тях. Маслата като Сладка майорана и Мащерка тип Линалол могат да помогнат за облекчаване на напрегнатите мускули на шията и раменете, получени от стресови ситуации. Бергамотът също може да помогне за облекчаване на тревожността и да повиши настроението им, което от своя страна ще позволи на  Близнаците да останат нащрек и с ясен ум.

Везни (23 септември – 22 октомври)
Винаги търсещи спокойствие, Везните са в основата на баланса и симетрията. Те обичат да създават мир между другите и търсят компромис, а не конфронтация. В личните им отношения е важно да имат някой, който да ги отразява такива, каквито са. Освен това те дълбоко ценят емпатията и са възприемчиви към емоциите на хората. Изключително внимателни са и са готови да направят всичко по силите им за другите. Въпреки това, понякога те могат да бъдат твърде повлияни от чувствата си към близките, чак да позволяват на другите да вземат решения вместо тях. А това може да спомогне да бъдат манипулирани.

Балансът е в основата на всичко, което правят Везни, така че най- подходящ за тях е Бленд Спокойствие(Tranquil). Придава ярък, сладък, но топъл аромат на жизненото им пространство, като същевременно помага на Везните да поддържат емоционален баланс. Когато Везните започнат да се обгръщат в емоциите на другите, тази смес може да им помогне да останат спокойни и да контролират ситуацията. Освен това понякога може да бъде тежко поемането на чужди емоции. За Везни, които са съпричастни към околните, препоръчваме етерично масло от Жасмин, тъй като той може да помогне за балансиране на емоциите им, като същевременно успокоява енергията им в тези ситуации.

Етерични масла и зодии- част първа

Огнени зодии

Овен (21 март – 19 април)
Този огнен знак е кариерист. Те са независими лидери, които поемат отговорност и имат естествен предприемачески дух. Те обичат да се гмуркат в нови идеи с главата напред, което ги прави смели и целеустремени. Символът на зодията е овен, който идеално пасва на тяхната амбициозна личност, тъй като обикновено те са тези, които правят първата крачка. Тъй като те се хвърлят в проекти с нетърпение, това ги прави импулсивни и нетърпеливи на моменти. Това може да ги накара да загубят контрол над емоциите си и може да им е трудно да останат уравновесени.

Тъй като Овенът обича да поема отговорност, това може да го направи податлив на стрес и главоболие. Нероли или Лавандула могат да помогнат за успокояване на ума след дълъг, стресиращ ден, както и да успокоят болезненото главоболие, което възниква през деня. Разбираме, може да е изтощително поемането на големи рискове, но тези етерични масла могат да помогнат на Овена да премине през тях. Тъй като хората с тази зодия могат да бъдат малко нетърпеливи, това може да ги накара да загубят контрол над емоциите си. Нашият Бленд Успокой се(Chill Out) е страхотен претендент да помогне за успокояване на подобни емоции. С този бленд ще се насладят на успокояваща атмосфера, когато се чувстват развълнувани.

Лъв (23 юли – 22 август)
Истински водач на глутницата като техния символ на Лъв, хората със зодия Лъв няма проблем да поемат командването. Тяхната увереност и амбициозност правят поемането на задачи и проекти почти като втора природа. Те водят от сърцето, което прави действията им естествени и без усилие. Лъвовете притежават завладяващи, харизматични личности, но понякога тези черти могат да излязат като прекомерни. Като фиксиран огнен знак, това ги прави любящи личности, влюбени в живота и стремящи се да го живеят пълноценно. За да защитят уязвимостта си, те ще издигнат защитна стена, тъй като не обичат да показват признаци на слабост, защото се стремят да бъдат възприемани като силни и смели хора.

Поради уверената и завладяваща личност на Лъв, те са склонни да излъчват висока енергия. За да поддържа тази енергия, Лъвът може да използва етерични масла като Канела или Мента, за да стимулира сетивата си и да подобри концентрацията. Тези масла пасват идеално на темперамента на Лъва.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)
Отговаряйки изцяло на термина „скитник“, Стрелецът винаги е готов за приключения. Стрелците са много отворени личности и постоянно търсят смисъла на живота. Те са екстровертни, ентусиазирани същества и приветстват промяна в живота си, тъй като вярват, че това им помага да израстват и да се трансформират в това, което трябва да бъдат. Тъй като жадуват да пътуват, Стрелците трябва да се чувстват така, сякаш винаги са във връзка със света, за да намират нов смисъл. Това ги прави най-любопитните души. Те ценят свободата- физическа и емоционална. Ако някой се опита да ги спре да правят това, стрелците ще направят всичко по силите си, за да получат това, което искат.

За Стрелец, който търси приключения и пътувания, маслото от Чаеното дърво  е правилният избор.  Същевременно то ще спомогне за засилване на имунната им система, когато пътуват често.

One comment

  1. Елена Маркова

    Чакам с нетърпение и втора част.Много интересна и полезна статия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *