Количка
Как с етерични масла да успокоим детето, когато изпитва страх или тревожност

Как с етерични масла да успокоим детето, когато изпитва страх или тревожност

Официално е 2022 година. Кой би си помислил, че за една година не само ще бъдем отново свидетели на глобална пандемия, но и ще видим неща като стършели-убийци, нашествие на праха от Сахара и социални вълнения? Тези неща могат да бъдат доста страшни за възрастните, представете си как могат да повлияят на нашите деца? Смесете всички тези събития с връщането на училище, децата не само трябва да се справят с всички тези странни събития, които животът ни подхвърля, но и с нормални страшни неща като среща отново с учители, създаване на нови приятели и целият учебен материал. Децата имат много ангажименти и трудности, въпреки че са просто деца. Те се нуждаят от малко допълнителна помощ, за да се ориентират в живота, а Plant Therapy иска да помогне за подкрепа на вас и вашите съкровища през тези трудни времена. Събрахме няколко от любимите ни смеси за деца(KidSafe) и няколко лесни съвета, които да помогнат на вас и вашето семейство да облекчите притесненията в накои особено тревожни моменти.

Как с етерични масла да успокоим детето, когато изпитва страх или тревожност

Детски Бленд Без Тревожност(No Worries)- разгледайте тук!

No Worries е една от нашите по-нови смеси за деца(KidSafe), които съдържат някои сладки, дървесни и цитрусови етерични масла, като помагат да се стопи стреса, страха и тревожността. Най-хубавото е, че не само ухае страхотно, но е чудесен вариант както за деца, така и за възрастни! За да изпитате невероятните предимства на тази смес, всичко, което трябва да направите, е да добавите няколко капки в любимия си дифузер или инхалер. Ако предпочитате локално приложение, можете да разредите до 2-3% в любимия си неароматен лосион или масло за тяло и да нанесете преди училище или в края на деня (или и двете в тези доста трудни дни).

 

Говорете

Важно е, когато се опитвате да се справяте със страха и безпокойството при децата, да не отхвърляте или омаловажавате чувствата. Страхът и тревожността са истински чувства, които не могат да бъдат изключени или контролирани. Докато децата са в процес на емоционално развитие, признавайте чувствата им, потвърждавайте ги и им помагайте да ги преодолеят и обработват правилно. Добър начин да направите това е да говорите с децата си и най-важното- да ги слушате. Отделете малко време през деня, за да седнете и да поговорите за това, което ги тревожи. Позволете им да бъдат честни и открити. Когато свършат, прегърнете се и говорете как да помогнете за облекчаване на притесненията им. Може да бъде толкова просто, колкото да измислите заедно план как да се справите с този проблем или да говорите за нещата, които вече сте направили.

Как с етерични масла да успокоим детето, когато изпитва страх или тревожност

Детски Бленд Щастливо Място(Happy Place)- разгледайте тук!

Когато страхът и безпокойството ни победят, завършването на деня или дори задачата може да бъде предизвикателство. Тогава изглежда като че сривът е неизбежен и просто трябва да се откажем. Това е моментът, в който да използвате Happy Place. Когато се дифузира или прилага локално, Happy Place може да помогне за облекчаване на физическите реакции, които идват със страх и безпокойство, по-конкретно- с безпокойството.

 

Време за семейни истории

Само това да бъдете заедно може да помогне за облекчаване на паниката, стреса и притесненията на детето. Да имаш с кого да говориш, да се гушкаш или просто да присъстваш, прави всичко различно в света. Това прави семейството чудесно решение в трудните времена. Добрата книга е не само чудесен ресурс, от който да се възползвате за семейното време, но също така изчиства ума и позволява на всички ни да се впуснем в страхотно приключение някъде другаде. Разпръснете любимите си смеси, докато четете, и ще усетите желаното облекчение!

Как с етерични масла да успокоим детето, когато изпитва страх или тревожност

Детски Бленд Успокояване на детето(Calming the Child)- разгледайте тук!

Calming the Child носи емоционална подкрепа по време на всякакви предизвикателни и страшни моменти, особено за нашите деца. Красиво смесени етеричнитe масла от тангерина, мандарина, лавандула и римска лайка помагат за облекчаване на тревогите и тревожността и възстановяват душевния мир. Работи добре, когато се дифузира, в личен инхалeр или нанесен с масаж. Опитайте да дифузирате Calming the Child по време на други успокояващи дейности като време за дрямка, оцветяване, игра на карти или дори лего.

 

Сън и релаксация

Получаването на достатъчно сън е от решаващо значение, особено за нашите деца. Когато са уморени, на децата им е трудно да се ориентират в чувствата си и реакциите им са по- нервни и прибързани. Сънят е идеалният начин да направите това. Сънят позволява на мозъка да си почине и вашите деца често ще се събуждат, чувствайки се по-освежени и готови за всичко, което животът ще им поднесе.

Ако имате нужда от идеи какви масла да използвате за сън и релаксация, свържете се с нас!

Новородените се нуждаят от 14-17 часа сън на ден.
Бебетата (4-11 месеца) се нуждаят от 12-15 часа на ден.
Малките деца (1-2 години) се нуждаят от 11-14 часа на ден.
Децата в предучилищна възраст (3-5 години) се нуждаят от 10-13 часа на ден.
Децата на възраст 6-13 години се нуждаят от 9-11 часа на ден.
Тийнейджърите се нуждаят от 8-10 часа на ден.
Възрастните се нуждаят от 7-9 часа на ден.

Кои са някои от вашите изпитани и верни методи, за да успокоите децата си, когато са уплашени? Кажете ни в коментарите по-долу!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *