Количка
Всичко, за което можете да използвате етерично масло от Лавандула

Всичко, за което можете да използвате етерично масло от Лавандула

Етеричното масло от Лавандула на Plant Therapy е едно от най-популярните и обичани етерични масла. Това е чудесно масло за начинаещи, които желаят да се запознаят с основните масла, които се използват в ароматерапията. Но маслото от Лавандула остава също толкова популярно сред опитните любители на етеричните масла. Въпреки че е добре известно със своя флорален, тревист аромат и релаксиращи ползи, това масло може да направи много повече! В тази статия ще разгледаме всичко, което може да ни предложи етеричното масло от Лавандула.

Но Първо…

Всичко, за което можете да използвате етерично масло от Лавандула

Преди да се заемем и да ви разкажем какво можете да правите с маслото от Лавандула, нека да навлезем в тънките подробности за това невероятно етерично масло. Нашата Лавандула, или Lavandula Angustifolia, е пълноценно парно дестилирано масло от цъфтящите върхове на растението Лавандула. Самото растение се отглежда в България, Испания, Франция, Гърция. Една от основните химични съставки в етеричното масло от лавандула е Linalool. Линалоол има успокояващ ефект върху ума и тялото и може да помогне при проблеми със съня. Това е често срещана съставка в други успокояващи масла като Ho Wood, Petitgrain и Coriander Seed. Лавандулата също така съдържа Linalyl Acetate, друга невероятно успокояваща и заземяваща съставка. Тези съставки са това, което помага да направи лавандулата толкова невероятно релаксираща.

Релакс и сън

Когато става въпрос за релаксация и сън, Лавандулата е едно от най-подходящите масла. Това е толкова популярен аромат, когато става въпрос за релаксиращи продукти за баня и спа.

Всичко, за което можете да използвате етерично масло от Лавандула

Стрес и Напрежение

В допълнение към насърчаването на цялостната релаксация, е чудесно да имате Лавандула под ръка за стресови дни. Известно е, че намалява стреса и помага за облекчаване на чувството на безпокойство и нервно напрежение. Независимо дали е труден ден в офиса, или вкъщи е малък хаос, Лавандулата може да помогне. Опитайте да добавите няколко капки Лавандула с няколко капки Бергамот и Маточина към личен инхалер в онези дни, за които знаете, че ще бъдат стресиращи.

Медитация и себепознание

Медитацията може да играе важна роля в пътуването ви към себепознание. Но не винаги е лесно да се отпуснете, да отпочинете е и да стигнете до спокойно състояние на ума, в което можете да извлечете максимума от практиката си по медитация. Ако стресът и напрежението пречат на вашите практики , използвайте етерично масло от Лавандула, за да помогнете за успокояване на нервния или свръхактивен ум, който ви причинява страдание.

Всичко, за което можете да използвате етерично масло от Лавандула

 

Сън и безсъние

Колкото е невероятно това масло за релаксация, не трябва да е изненада, че е също толкова чудесно за сън. Лавандулата е популярна съставка в много от нашите блендове за сън точно поради тази причина! Добавете две капки Лавандула, две капки Дърво Хо- Ho Wood (друго масло, което е с невероятно високо съдържание на линалоол) и една капка Ветивер към вашия дифузер. Започнете всяка вечер да дифузирате 30 минути преди лягане. Или опитайте да разпръснете Лавандула с Бергамот и Лайка – ще останете приятно изненадани от сладкия и дълбок сън.

 

Кожа и коса

Предимства на лавандулата я правят едно от най-универсалните етерични масла и за  локално приложение. И тъй като е много нежна, е безопасна за цялото семейство! Просто я разредете до 2-5% в любимото си базово масло или лосион без аромат, за да се насладите на нейните успокояващи предимства.

Всичко, за което можете да използвате етерично масло от Лавандула

 

Облекчаване на изгаряния

Когато става въпрос за изгаряния, етеричното масло от Лавандула е едно от най-добрите масла, които можете да използвате. Независимо дали става дума за леко изгаряне от готвене (всички сме удряли ръцете си в решетката на фурната в даден момент) или болезнено слънчево изгаряне, Лавандулата може да помогне за облекчаване на болката, ускоряване на заздравяването и намаляване на белезите.

Нашето Етеричното масло от Лавандула вижте тук

One comment

  1. Христо Филев

    Много добра и синтезирана статия. Поздравления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *