Количка
Етерични масла и Синдромът на неспокойните крака

Етерични масла и Синдромът на неспокойните крака

Етерични масла и Синдромът на неспокойните крака

Ако страдате от Синдрома на неспокойните крака (RLS- Restless Legs Syndrom), познат още като Болест на Willis-Ekbom, знаете колко неприятно може да бъде това състояние. Нещо толкова просто, като отпускането с хубава книга или почивка пред телевизора, изведнъж се превръща в кошмар. Усещанията за болка, пулсиране, дърпане, сърбеж и гъделичкане в краката ви създават неустоимо желание да ги движите отново и отново. Това почти убива всеки шанс да се отпуснете. Може би дори по-лошо от това, че Синдромът на неспокойните крака съсипва времето ви за релаксация, е, когато пречи на съня ви.

Тъй като неприятните усещания могат да се появят най-често, когато се опитвате да заспите, добрата нощна почивка може да изглежда невъзможно. В резултат на това нарушеният сън може да доведе до изтощение, промени в настроението, борба с поддържането на концентрация и др.

 

Етерични масла и Синдромът на неспокойните крака

Натурални съвети за облекчаване на неспокойните крака

За съжаление, не е известно лечение за този синдром(RLS). Но прилагането на определени етерични масла локално, заедно с други съвети, може да помогне за облекчаване на дискомфорта. Има много етерични масла, за които е известно, че намаляват дискомфорта, свързан със спазми, крампи и мускулни издърпвания. Всички масла, които спомагат за насърчаването на умствената и физическата релаксация, ще добавят допълнителни успокояващи ползи, за да ви помогнат да се отпуснете и да си починете добре през нощта.

Ето само няколко етерични масла , които да помогнат за успокояване на това неприятно състояние. Всеки път, когато правите масаж на краката си с етерични масла, ще си помогнете като отпуснете допълнително мускулите си.

Лавандула
Римска лайка
Мента
Тамян Серата
Сладка Майорана
Черен пипер
Кипарис

Бленд помощ за вените Vein Aid

Детски Бленд Сладка Дрямка Sweet Slumber

Друго, което можете да включите в рутината си, за да отпуснете мускулите си, са горещи вани, леки упражнения или топли и студени компреси.

Етерични масла и Синдромът на неспокойните крака

 

Направете си масло за масажиране на неспокойните крака
Какво ще ви трябва:

14 капки тамян Serrata
12 капки лавандула
10 капки римска лайка
50мл. лосион обезмирисен

Какво да направите:

Добавете етерични масла към лосион за тяло без аромат и разбъркайте добре. Нежно масажирайте краката си 1-2 пъти на ден.

Кои са любимите ви етерични масла за отпускане на мускулите? Или сте намерили натурален лек, с който се справяте с това неприятно състояние? Споделете с нас в коментарите по-долу!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *