Количка
Етерично масло от Карамфил- ползи и приложения

Етерично масло от Карамфил- ползи и приложения

Етерично масло Plant Therapy от карамфил – вижте тук!

Представете си, че се настанявате под хубаво, топло одеяло с чай в едната ръка, дифузирайки етерично масло от Карамфил в стаята. Това е енергията, която това невероятно масло дава на вашето жизнено пространство. Неговият силен, топъл, но пикантен аромат носи примамливо усещане за всяка смес за дифузер. Маслото от Карамфил обаче прави нещо повече от създаване на топла среда. Нека да разберем всичките му невероятни ползи, които със сигурност ще ви накарат да се сдобиете с него, ако все още не сте го направили.

Етерично масло от Карамфил- ползи и приложения

 

Поддържа цялостното здраве

При първи появи на вирус, няма съмнение- ние посягаме към Карамфил за помощ. Използването на етеричното масло от Карамфил може да помогне за поддържане на цялостна здрава имунна система или да облекчи симптомите, причинени от обикновена настинка или грип.

В дифузер или личен инхалер добавете  няколко капки масло от Карамфил, за да се възползвате от неговите имуностимулиращи свойства. За освежаваща, но топла дифузна смес, комбинирайте 1 капка карамфил, 4 капки сладък портокал, 2 капки листа канела и 3 капки черен смърч.

Превантивното му вдишване през есенния сезон ще ви помогне да се предпазите от болести през зимните месеци. То не само поддържа имунната защита, но изследванията показват, че може да помогне и за когнитивното здраве и здравето на мозъка. Пикантният и топъл аромат на Карамфил ще ободри сетивата и да стимулира ума. Така че, когато имате нужда от нещо, което да ви помогне да се съсредоточите върху проект или обучение, етеричното масло от Карамфил ще изостри умствения ви фокус.

 

Облекчава болките и схващанията

Поради затоплящия и стимулиращ ефект, маслото от Карамфил е идеалният претендент за облекчаване на почти всички проблеми, свързани с болката. Ако изпитвате болки в мускулите и ставите поради износване или ако сте прекалили във фитнеса, масажът с разреден карамфил в базово масло може да ви помогне да затоплите тези мускули и да облекчите напрежението.

Освен това, ако имате възпалителни проблеми, болки в нерв или дори ревматизъм, Карамфилът ще облекчи болката и  ще увеличи кръвообращението.

Напомняне, че маслото от Карамфил е горещо, силно етерично масло, така че не забравяйте да поддържате разреждането до максимум 0,5%.

Но ползите не спират дотук! Това етерично масло значително облекчава зъбобол. Ако имате нужда от временно и бързо облекчаване при болка от зъб, посегнете към Clove Bud. Не забравяйте първо да разредете етеричното масло в базово масло и да разтриете външната страна на челюстта си, където е зъбната болка, за да облекчите дискомфорта.

Етерично масло от Карамфил- ползи и приложения

Почиства и освежава атмосферата

Етеричното масло от Карамфил ще помогне да почистите и освежите вашето жилищe. Въпреки че не убива напълно микроби или бактерии (само дезинфектантът може да го направи), то със сигурност може да помогне да оставите дома си свеж . Добавете го към любимите си почистващи продукти или към рецепта за почистване „Направи си сам“ като тази:

4 капки Портокал

2 капки Копайба

2 капки Карамфил

Важно за етеричното масло от Карамфил:

Безопасно за деца: Не

Безопасно за бременни: Не

Безопасно по време на кърмене: Не

Срок на годност: 4-5 години

Внимание: За локална употреба разредете в базово масло до 0,5%. Не го използвайте, ако имате нарушение в съсирването на кръвта или приемате лекарства за разреждане на кръвта! Само за външна употреба!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *