Количка
Нашите топ 5 етерични масла при менопауза

Нашите топ 5 етерични масла при менопауза

Менопаузата(климактериум) е нормално състояние, през което всяка жена ще премине с напредване на възрастта. Терминът описва симптомите, които изпитват жените и промените в тялото им, преди да спре менструалния й цикъл. Това е важен етап в живота на жената, но той може да бъде предизвикателство както емоционално, така и физически. Всички промени изискват разбиране и овладяване, но менопаузата може да доведе до някои особено трудни предизвикателства за тялото и ума.

Менопаузата може да предизвика различни симптоми, причинени от хормонални промени. Горещите вълни, често срещан симптом на менопаузата, се описват като внезапен прилив на топлина по тялото, който причинява изпотяване. Други често срещани симптоми включват нередовна менструация, промени в настроението, умора, безсъние, раздразнителност, главоболие, промени в либидото и проблеми с контрола на пикочния мехур. Не всички жени получават всички тези симптом, но те са свързани с хормоналните промени, които се случват в тялото на жената, тъй като плодовитостта й намалява. Тези симптоми могат да попречат на ежедневните дейности и качеството на живот.

Някои лекарства като хормонална терапия могат да донесат облекчение на симптомите.

Има доказателства, които сочат, че някои етерични масла могат да помогнат за облекчаване на симптомите на менопауза, но при всяка жена се отразяват различно. Жените трябва да говорят с лекарите си за алтернативните терапии, които са подходящи за тях.

Етеричните масла са естествена алтернатива, която много зрели жени използват за здравето си и помагат за облекчаване на симптомите, свързани с менопаузата. Те действат като успокояват, хармонизират и балансират на физическо и емоционално ниво. По -долу са някои от най -популярните етерични масла за облекчаване на менопаузата.

Нашите топ 5 етерични масла при менопауза

Мента

Етеричното масло от Мента може да помогне за намаляване на дискомфорта, свързан с горещите вълни и зачервяването. Само няколко капки върху памучен тампон, държан до носа ви, могат да донесат бързо облекчение. Също така е отлично масло за насърчаване на здрава храносмилателна система и щастлив корем, с което някои жени в менопауза имат проблеми.

Нашите топ 5 етерични масла при менопауза

Роза

Етеричното масло от роза има женствен, цветен аромат, който може да утеши жените, които изпитват хормонални промени. Етерично масло, известно с подобряване на репродуктивното здраве, Розата също може потенциално да помогне за решаване на проблеми с менструалния цикъл. Розата също е любимо масло заради способността си да повишава самочувствието и увереността, което може да бъде полезно за жени в менопауза, които имат емоционални затруднения, навлизащи в тази нова фаза на женствеността. То може също така да увеличи умствената сила и концентрация, както и да подобри кожата.

Нашите топ 5 етерични масла при менопауза

Гераниум

Етеричното масло от гераниум носи много ползи за жените, подложени на хормонални промени. То е чудесен избор за овлажняване на суха, проблемна кожа и може да повиши настроението ви. Също така има балансиращ ефект върху емоциите ви, за да ви помогне да се чувствате по -стабилни в това специфично време на променливи настроения.

Нашите топ 5 етерични масла при менопауза

Лавандула

Успокояващата Лавандула може да помогне при физически и емоционални симптоми, свързани с менопаузата. Тя има балансиращ ефект върху тялото и ума, което влияе върху успокояване на възходите и паденията, които чувствате по време на този период. Лавандулата отдавна се използва в ароматерапията за релаксация и за поддържане на спокоен сън. Тя може също така да облекчи тялото при горещи вълни и да успокои кръвоносната система.

Нашите топ 5 етерични масла при менопауза

Салвия Скларея

При менопаузата за жените е характерно те да се чувстват зачервени и горещи, понякога без причина. Етеричното масло от Градински чай е доказано, че помага при тези видове симптоми. Опитайте да разтриете няколко капки разредена Салвия скларея по ходилата и на задната част на врата. Това масло също помага, когатос се вдишва, така че го носете със себе си, когато сте навън, за да облекчите внезапните симптоми.

Градинският чай също е отлично масло за подобряване на възгледите ви за живота и за насърчаване на положително настроение.

Допълнителни съвети: Масажът е ефикасен начин за използване на етерични масла за облекчаване на симптомите на менопаузата. Масажът може да помогне за облекчаване на много неприятни симптоми като безсъние, горещи вълни, нервност, меланхолия, главоболие и слабост. Помислете за добавяне на редовна масажна терапия за цялостното ви здраве, когато тялото ви преминава през този период на промяна. Ако решите да използвате етерични масла за облекчаване на симптомите на менопаузата, използвайте ги предпазливо, както бихте използвали всяко друго лекарство, и вземете предпазни мерки. Малко масло върши чудеса, така че не прекалявайте. Винаги е добра идея да извършите тест върху кожата си, в случай че имате чувствителност към определено масло.

 

 

419 488 71

54121381948

741

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *