Количка
Кой е най- подходящият бленд за мен и моето дете- част втора

Кой е най- подходящият бленд за мен и моето дете- част втора

Ароматерапията е много интересна и обширна наука. Но, съгласете се с мен, за да навлезеш в дълбочина и да познаваш етеричните масла, се изисква много време и средства. Като любител на натуралните аромати и на етеричните масла в частност, аз отчитам колко много познания са нужни, за да съчетаеш етеричните масла така, че да получиш желания резулта. Това е и причината да напиша тази статия, а именно как правилно да подберем маслата според нашите нужди. В Ароматерапията е много важно да определим точната емоция или точната причина за дадено състояние, за да изберем подходящото масло или комбинация от масла.

Плант Терапи са помислили за всичко- те имат готови блендове за всяка нужда, за всяка емоция, за всяко наше състояние. Не е нужно да купуваме десетки масла и да ги комбинираме сами. Може да се доверим на готовите блендове, които са създадени, за да отговорят на всяка наша нужда.

И така, днес ще направим по- задълбочен анализ на всички блендове от детската серия, които ние предлагаме, и кратко разяснение кога можем да се възползваме от тях! Всички блендове на Plant Therapy са формулирани от Робърт Тисеранд, световно известен експерт по безопасност на етеричните масла.

Кой е най- подходящият бленд за мен и моето дете- част втора

Ако вие или вашето дете имате брадавици, подходящ за вас е Детски Бленд Без Брадавици(No More Warts). Тази синергия помага на вас и вашите деца да се сбогувате с брадавиците с помощта на чисти етерични масла. Специално формулирана за деца на възраст 2-10 години. Подходяща и за възрастни! Тази синергия съдържа 100% чисти, неразредени етерични масла от Лимон, Кипарис, Майорана и Чаено дърво.

 

Почистете косата на детето си от въшки като използвате етерични масла, за които е известно, че ефективно почистват косата и скалпа и спират сърбежа. Детски Бленд Без Въшки(Get `Em Gone)  премахва източника на проблема, без да използва вредни токсични химикали. Тази синергия е част от дестката серия(KidSafe) на Plant Therapy и е единственият по рода си продукт, формулиран от Робърт Тисеранд, световно известен експерт по безопасност на етеричните масла. Всички масла в Get ‘Em Gone са 100% естествени, нежни и безопасни за употреба при деца на възраст 2-10 години. Изчистете детето си от досадните въшки.

 

Блендът Без Сърбеж По Кожата(Itch Away) има сладък, цветен аромат, който е създаден, за да облекчи подуването, сърбежа, зачервяването и дискомфорта, свързани с ухапвания от насекоми и леки кожни раздразнения. Въпреки че ухапвания и кожни раздразнения са възможни през през цялата година, това е по-често през летните месеци, когато цялото семейство прекарва повече време на открито. Насладете се на екскурзиите си на открито, без да се притеснявате. Съдържа 100% чисти, неразредени, подходящи за деца(KidSafe) етерични масла от Копайба, Лавандула, Сладка Мента, Палмароза, Пачули,  Куркума CO2 екстракт и Абсолю от Роза,  тази невероятна синергия, подходяща за деца,  е безопасна за цялото семейство. Етеричните масла от Копайба и Лавандула успокояват кожата, Сладката мента охлажда, а Палмароза и Пачули балансират кожата. Куркума и Роза Абсолю помагат за намаляване на подпухналостта или подуването, причинени от ухапвания или раздразнения. Тези масла работят заедно за борба с дискомфорта, причинен от ухапвания от насекомии леки кожни раздразнения.

Освен това, в комбинация тези масла предпазват от ухапвания от комари и кърлежи.

Кой е най- подходящият бленд за мен и моето дете- част втора

Децата може да не са ангажирани със сметки, изисквания от работа и здравословно планиране на храненето, както правим ние възрастните, но все пак в живота им се случват много събития, които могат да ги накарат да се тревожат. Независимо дали се притесняват от предстоящ тест в училище, опитват ли нещо за първи път или се срещат с нов приятел, Бленд Без Трвожност(No Worries) може да помогне за успокояване на ума и намаляване на нервността. Неговият дървесен, сладък, цитрусов аромат помага за повдигане на духа и насърчаване на релаксацията, когато вашето мъниче губи фокус, увереност и сън. Тази смес може да е точно това, от което младите умове се нуждаят, за да се насладят на сладките моменти в живота и да отговорят на своите тревожни спешни ситуации с оптимистична перспектива и усмивка на лицата си! Съдържа етеричи масла от Дурво Хо, Сладък портокал, Портокал, Кориандър, Амирис, Розов грейпфрут, Гераниум и Безсмъртниче.

 

Помогнете на детето си да остане концентрирано, като се фокусира върху това, което е пред него с Детски Бленд Време За Учене(Study Time). Независимо дали детето ви е в училище, или му липсва фокус у дома, блендът Време За Учене може да помогне. Подбраните в тази смес етерични масла успокояват ума и много балансират настроението. Съдържа Петигрин, Бергамот, Атласки Кедър, розов Грейпфрут, Лавандула и Ветивер, които помагат за мощен тласък във фокуса за деца (и възрастни). Балансиращите и успокояващи масла, използвани в Study Time, са идеалната комбинация, която помага на децата да бъдат концентрирани и да изострят фокуса си.

 

Бленд Защити Ме(Shield Me) е натурален лепелент, който предпазва вас и вашите деца от насекоми и буболечки(комари, бълхи, кърлежи). Съдържа Цитронела, Розов грейпфрут, Гераниум, Розалина и Пачули.

 

Сместа Имунна Бомба(Immune Boom) е създаден за поддържането на здрава имунна система. Използвайте Имунна Бомба, когато детето ви е настинало или за да му помогнете да бъде здраво и да насърчите изчистването на дихателните пътища. Този бленд съдържа етерични масла от Лимон, Палмароза, Копър, Петигрин, Копайба олеоресин и Тамян картерии. Имунна бомба е безопасна за деца от 2-10 години, но е чудесна и за възрастни.

 

Детето ви има ли трудност с успокояването вечер преди лягане? Бленд Лека Нощ(Nighty Night) помага да се създаде по-спокойна и приятна атмосфера, така че детето ви да може да се отпусне преди лягане и да насърчи добра нощна почивка. За разлика от Sweet Dreams, Nighty Night се използва за цялостна релаксация, а не просто за успокояване на ума. Съдържа eтерични масла от Лавандула, Сладка Майорана, Мандарина, Атласки кедър, Салвия Скларея, Римска Лайка и Синя Вратига.

 

Бъдете готови за следващото си пътешествие с нашия Бленд Пътуване(Travel). Тази уникална комбинация е специално създадена за моментите, в които сме на път. Приповдигащите масла от Портокал и Лимон предлагат своите ярки аромати, докато Черен пипер и Балсамова ела носят енергизиращи ползи за сместа. И накрая- Джинджифилът и Ментата помагат за успокояване на гаденето. Независимо дали сте в самолет, влак или автомобил, тази комбинация може да спомогне за насърчаване на фокуса и да направи пътешествията ви приятни. Съдържа Портокал, Лимон, Джинджифил, Черен пипер, Балсамова ела, Сладка мента.

 

Всички знаем как децата са склонни към наранявания и разранявания по кожата, докато растат. Целувките винаги могат да помогнат, но понякога децата се нуждаят от малко повече от целувка, за да се почувстват по-добре. Бленд По- нежен От Целувка(Better Than Kiss) е специално създадена за деца на възраст между 2-10 години. Тази смес съдържа етерично масло от Лавандула, за да ускори заздравяването, плюс етерично масло от Сладка майорана, етерично масло от Кипарис, етерично масло от Чаено дърво и етерично масло от Синя вратига. Better Than Kiss помага за бързото заздравяване и успокояване на зачервената, раздразнена или увредена кожа. „По-добри от целувките“ също помага за облекчаване на възприемането на болката, може да помогне за намаляване на появата на зачервяване и помага да се поддържа чиста засегнатата област.

 

Блендът Помощ При Изхождане(Poop Ease) ще насърчи релаксацията и ще помогне за облекчаване на тревожността, свързана с ленивите червата. Запекът е често срещан проблем при малките деца, но лесно може да се превърне в по-сериозен проблем, ако не се предприемат мерки за овладяването му. Често твърдите, сухи изпражнения са болезнени за нашите деца, което може да ги накара да избягват изцяло тоалетната, което влошава ситуацията. Poop Ease може да помогне на децата да се отпуснат и да не изпитват страх от изхождането. Съдържа eтерични масла от Римска Лайка, Портокал, Копайба, Kаравай, Джинджифил, Пачули, Мандарина и Сандалово Дърво.

 

Децата са особено податливи на дискомфорт и болки в ухото. Ако някога сте се грижили за дете, борещо се с тези неразположения, знаете колко жално може да бъде то. Ето защо Plant Therapy разработва Детски Бленд Ear Relief– това е смес от етерични масла, която е напълно безопасна за употреба при възрастни и деца над 2 години. Детският бленд(KidSafe) Ear Relief съдържа Розалина за облекчаване на заглъхването, Palmarosa и Чаено дърво за дезинфекция и успокояващите Римска лайка и Лавандула. Само няколко капки от Детски Бленд При Болки В Ушите ще помогнат да върнете усмивката на лицето на вашето мъниче. Съдържа  Лавандула, Римска лайка, Палмароза, Чаено дърво, конопено масло

 

Докато децата растат и се развиват, понякога могат да страдат от болки и спазми в краката. Това е много неприятно и болезнено. Ето защо е създаден Детски Бленд При Болки От Растежа(Grow Ease ).
Grow Ease може да помогне за успокояване на възпалените мускули и облекчаване на спазмите в краката, свързани с нарастването. Има остър, плодов аромат с нотка на пикантност, което го прави уникален и подходящ за деца. Според СЗО между 25% – 40% от децата страдат от болки на растежа и това обикновено се случва на възраст между 3 до 5 и от 8 до 12. Не можем да спрем децата да растат, но можем да помогнем при болките, които идват с порастването! Съдържание специално формулиран за деца на възраст 2-10 години, тази синергия съдържа 100% чисти, неразредени етерични масла от Хвойна , Розалина, Смърч , Куркума CO2 екстракт и Синя Вратига.

 

При сезонни вируси и настинки се доверете на Детски Бленд Germ Destroyer. Този бленд (Germ Destroyer) помага да защитите децата си от сезонни вируси като тези, които сa характерни за зимата. Помага на всички да останат здрави или да се възстановят по-бързо. Той е толкова ефикасен, колкото и Germ Fighter (един от най-популярните ни бленди), но е по-безопасен за малките деца. Съдържа етерияни масла от Смърч, Сладка майорана, Лавандула, Розалина и Лимон. Всяко масло от тази смес подпомага имунната система и здравето на дихателните пътища. 

 

Бленд При Стомашни Неразположения(Tummy All Better) е идеалният избор за облекчаване на стомашен дискомфорт . Помага при стомашни неразположения, при гадене от всякакво естество, при дълъг път с кола. Съдържа Етерични масла от Копър, Римаска лайка, Петигрин, Сладка мента и Джинджифил.

 

Блендът Щастливо Място(Happy Place) е формулиран с мисъл за деца и възрастни. Понякога тревожността е често срещано преживяване днес, но посещението на „щастливо място“ може да помогне да се насърчат някои така необходими чувства на спокойствие и баланс. Тази успокояваща смес от билкови, флорални и цитрусови етерични масла може да помогне за облекчаване на физическите реакции, които могат да бъдат резултат от тревожност, като възбуда, безпокойство, лош фокус и повтарящо се поведение. Happy Place предлага приповдигащите предимства на Бергамота, успокояващите свойства на Лавандулата и Римската Лайка, както и балансиращите свойства на Тамян Картери, Пачули, Ветивер и Салвия Скларея.

 

Блендът Сладка Дрямка(Sweet Slumber) е създаден за деца, които не могат да използват лавандула. Тази смес съдържа етерични масла, които успокояват, отпускат и релаксират и е перфектна комбинация, за да подготвите дребосъците си за добър сън. Ароматът е приятен, нежен и със сигурност ще помогне на човек да се унесе. Въпреки че тази синергия е от детската серия(KidSafe), можете да сте сигурни, че тя все пак ще бъде ефективна и за възрастни. Съдържа eтерични масла от Кедрово дърво, Хо дърво, Сладък портокал, Римска лайка и Ветивер и осигурява релаксираща нощна почивка. Безопасен за цялото семейство, Sweet Slumber е прекрасна комбинация, която помага да се успокои ума и да се отпусне тялото. Кедровото дърво е успокояващо и отпускащо. Ho Wood се състои от предимно един компонент, линалоол, който е известен със своите отпускащи, успокояващи качества. Сладкият портокал е приповдигащ, но успокояващ. Римската лайка е чудесна за намаляване на безпокойството и за декомпресия на тялото и ума. А Vetiver е популярен със своя опушен, дървесен аромат и способността му да успокоява натоварените мисли и нервност. Заедно тези масла ще гарантират, че семейството ви ще получи сладкия сън, който заслужавате всяка вечер.

 

Има ли детето ви кошмари или лоши сънища? Блендът Сладки сънища(Sweet Dreams)е формулиран, за да успокои тези бурни емоции и да насърчи спокойна, непрекъсната почивка през нощта. Тази нежна смес има плодов, цветен аромат, който носи усещане за топлина и комфорт. Етеричните масла, избрани за тази смес, спомагат за успокояване на ума, като същевременно насърчават усещане за щастие, комбиниранo с почивка и релаксация. За разлика от бленда Лека Нощ(Nighty Night), Сладки сънища е специално създаден, за да помогне за отпускане на ума, така че да няма повече лоши сънища или нощни чудовища. Съдържа eтерични масла от Сладък портокал, Хвойна, Кориандър, Синя Вратига и Роза Абсолю.

 

При алергия и сенна хрема се доверете на Бленд Стоп На Кихането(Sneezy Stop). Този бленд ще ви помогне се справите със сезонната алергия на дедето ви през пролетно- летния сезон. Маслата в тази смес са специално подбрани, за да подпомогнат дихателната система и да облекчат дразненето в носа и главата, особено по време на цъфтежа на полените. Sneezy Stop е толкова ефективен, колкото Clear Again (един от най-популярните ни блендове), но е по-безопасен за малките деца. Но не оствайте с погрешни впечатления- той е ефикасен и за възрастни! Съдържа Етерични масла от Розалина, Ела, Лавандула, Гераниум, Синя Вратига и Роза Абсолю.

 

При хрема изберете Детски Бленд Стоп На Хремата(Sniffle Stopper). Той ще ви помогне да запазите дихателните пътища на детето ви чисти- без хрема и кашлица. Съдържа етерични масла от Ела, Розалина, Смърч, Кипарис, Сладка мента и Вирджинки кедър. Sniffle Stopper е толкова ефективен, колкото и Respir-Aid (едно от най-продаваните ни блендове), но е по-безопасен за малки деца.

 

Като родители е болезнено да виждаме и чуваме нашите деца, когато страдат от алергични прояви и респираторни проблеми. Блендът Тиха Кашлица( Quiet Cough) е внимателно формулиран, имайки предвид само това: да помага на нашите деца и на цялото семейство да останам щастливи и здрави. Съдържа Дъгласка Ела, Балсамов Ела, Кипарис и Кардамон, които улесняват дишането, докато успокояващите, ободряващи аромати на Сладка Мета, Гераниум Бърбън, Лимон, Лавандула и Тамян помагат на нашите деца и на нас бързо да преодолеем кашлицата. Разреден в базово масло и нанесен с масаж, този бленд помага за изчистването на дихателните пътища на нашите дребосъци.

 

Детски Бленд Успокоение На Кожата Skin Soother 10мл. е безопасен, естествен и ефективен начин да помогнете за изчистването на грубата и зачервена кожа на вашето дете. Маслата, използвани в тази смес, са специално подбрани, за да облекчат сухите, раздразнени петна, като същевременно подхранват и съживяват кожата. Смесете с базово масло, за да поддържате кожата на вашето дете здрава и блестяща. Съдържа етерични масла от Палмароза, Атласки Кедър, Кориандър, Гераниум, Пачули, Роза Абсолю и Сандалово дърво.

 

Ако детето ви страда от главоболие, се доверете на Детски Бленд Успокой Напрежението(Tension Tamer). Блендът Успокой Напрежението(Tension Tamer) е създаден, за да помогне за облекчаване на случайното напрежение в главата и врата на детето и свързаните с него усещания за болка. Маслата, избрани за тази смес, особено Лавандулата, помaгат за отпускане на вашето дете, облекчавайки напрежението и помагайки да се изчистят тъмните облаци, които могат да причинят дискомфорт. За най-добри резултати нанесете веднага след появата на симптомите и оставете детето си да се отпусне в спокойна обстановка. Специална формула, която е подходяща за деца от 2-10 години. Подходяща и за възрастни! Съдържа етерчични масла от Лавандула, Палмароза, Гераниум бърбън, Лимон и Римска Лайка.

 

Блендът Успокояване На Детето(Calming The Child)  е обичан и от деца, и от възрастни, заради способността му да насърчи спокойна атмосфера през деня или преди лягане. Със сладките, успокояващи аромати на Зелена мандарина, Тангерина и Лавандула и отпускащия аромат на Римска лайка, Calming the Child е естествен, безопасен начин за успокоение или забавяне на съживените умове и емоции. Плюс това мирише невероятно!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *