Количка
Нека говорим за психичното здраве открито

Нека говорим за психичното здраве открито

Средно един на всеки пет човека се сблъскват с някаква форма на психично заболяване всяка година. И с пандемията, и всички стресови фактори, дошли с нея, този брой се е увеличил. Много организации работят, за да дестигматизират психичните заболявания и да направят грижите за психичното здраве по-достъпни за тези, които се нуждаят от тях.

Нека говорим за психичното здраве открито

Нека говорим за психичното здраве открито

Световната здравна организация дефинира психичното здраве като състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто липса на заболяване. Здравият човек осъзнава собствения си потенциал, може да се справи с нормалните стресови ситуации в живота, работи продуктивно и ползотворно и е в състояние да допринесе за своята общност.

Стигмата и дискриминацията срещу пациентите и семействата им могат да попречат на хората да потърсят помощ за тяхното психично здраве.

Неразбирането за това какво представлява психичното здраве е широко разпространено. Въпреки съществуването на ефективни терапии за психичните разстройства, все още стои вярването, че те са неизлечими и че хората, които страдат от тях, са неспособни сами да взимат решения. Тази стигма може да доведе до неразбиране и изолация, което да лиши хората от психична грижа и подкрепа. 

Забързаното ежедневие често ни поднася предизвикателства, които в даден момент могат да станат непосилни за нас. Много хора, страдащи от прекомерни количества стрес, тревожност, депресия, фобии, не си дават сметка за това колко разстройващи в личен, семеен и професионален план могат да бъдат тези състояния, ако своевременно не им се обърне внимание. Важно е да се подчертае, че това НЕ е задължително патология и не всяка депресия завършва с хоспитализация. Дискомфортът е достатъчна причина да се посети психолог, когато имаме някакви затруднения в личен или социален план.

Бленд Самоуважение(Self Esteem Blend)

Въпреки че определено не смятаме, че етеричните масла са заместител на професионалните грижи за психичното здраве, те могат да бъдат чудесен начин да подкрепите пътуването за поддържане на Вашето психично здраве. А Self Esteem е точно такава комбинация! Със своя примамлив, свеж и сладък аромат, тази смес е създадена, за да осигури увереност, когато имате нужда от такава. Съдържа рядката Синя вратига, която е ценена заради способностите си да облекчава притесненията и да стопи нервното напрежение. Този бленд включва също успокояващ Черен смърч, повдигащ Тамян Carterii и успокояващо дърво Хо(Ho Wood). Предлага се както за дифузер, така и за масаж като предварително разредите и се насладите на предимствата му, когато имате нужда. Или можете да го използвате в личен инхалер или върху колие за ароматерапия.

Self Esteem е подходящ за деца(KidSafe), безопасен по време на бременност и безопасен по време на кърмене.

One comment

  1. Христо Филев

    Интересно и полезно инфо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *