Количка
Етерично масло от Карамфил - невероятните му ползи

Етерично масло от Карамфил – невероятните му ползи

Нашето етерично масло от Карамфил на Plant Therapy разгледайте тук!

Представете си как се усамотявате под хубаво, топло одеяло, чай в едната ръка и етерично масло от Карамфил в дифузера. Това е енергията, която това невероятно масло дава на вашето жизнено пространство. Неговият силен, топъл, но пикантен аромат внася привлекателно усещане във всяка смес за дифузер. Етеричното масло от Карамфил не само създава топлина и уют! Нека се запознаем с всичките му невероятни ползи, които със сигурност ще ви накарат да се сдобиете с него, ако още не сте го направили.

Поддържа цялостното здраве

Когато се появят сезонните вируси, няма съмнение, че етеричното масло от Карамфил е правилният избор. Посягаме към Карамфила, за да ни помогне. Използването на масло от Карамфил може да помогне за поддържане на цялостна здрава имунна система или да облекчи симптомите, причинени от обикновена настинка или грип. В дифузер или личен инхалер добавете Карамфил, за да се насладите на неговите способности за повишаване на имунитета. За освежаваща, но топла дифузна смес, комбинирайте 1 капка Карамфил, 4 капки Сладък портокал, 2 капки листа Канела и 3 капки черен Смърч. Тази смес ще ви помогне да се предпазите от болести през есенните и зимните месеци.

Етеричното масло от Карамфил не само поддържа здарвето на имунната система, но изследванията показват, че може да помогне и за когнитивното и мозъчното здраве. Пикантният и топъл аромат на Карамфил може да ободри сетивата и да стимулира ума. Така че, когато имате нужда от нещо, което да ви помогне да се фокусирате върху проект или обучение, карамфилът ще помогне за изостряне на умствения фокус.

Облекчава натъртванията и болките

Поради своите затоплящи и стимулиращи свойства, етеричното масло от Карамфил е идеалният претендент за облекчаване на почти всички проблеми, свързани с болката. Ако имате болки в мускулите и ставите поради нормално износване или ако сте прекалили с тренировките във фитнеса, с масло от Карамфил, разреден в базово масло може да помогне за затоплянето на тези мускули и за облекчаване на напрежението. Освен това, ако имате възпалителни проблеми, болки в нервите или дори ревматизъм, Карамфилът ще помогне за облекчаване на болката и увеличаване на кръвообращението. Напомняме, че етеричното масло от Карамфил е силно, горещо масло, затова не забравяйте задължително да разредите в базово масло до максимум 0,5%.

Но ползите не спират дотук! Това етерично масло значително облекчава зъбобол. Ако се нуждаете от временно и бързо облекчаване на болка в зъб, посегнете към масло от Карамфила. Не забравяйте първо да разредите етеричното масло в базово масло и да разтриете външната страна на челюстта, където е болката, за да облекчите дискомфорта.

Етерично масло от Карамфил - невероятните му ползи

 

Почиства и освежава въздуха

Маслото от Карамфил може да помогне за почистване и освежаване на въздуха в дома ви. Въпреки че не унищожава напълно микроби или бактерии (само дезинфектантът може да направи това), то със сигурност може да помогне да освежите въздуха в дома си. Добавете го към любимите си почистващи продукти и използвайте при почистване. Предлагаме ви смес за дифузер:

Прочистваща смес за дифузер:

Към 100мл дестилирана вода добавете

4к Портокал

2к Копайба

2к Карамфил

Какво трябва да знаете за етеричното масло от Карамфил?

  • Безопасно за деца: Не
  • Безопасно за животни: Не
  • Безопасно през бременността: Не
  • Безопасно при кърмене: Не
  • Срок на годност: 4-5 години
  • За локално приложение разредете до максимум 0,5% в базово масло! Не използвайте това масло, ако имате нарушение в кръвосъсирването или приемате лекарства за разреждане на кръвта! Само за външна употреба!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *