Количка
Нашите любими 4 начина за употреба на етеричното масло от Ветивер

Нашите любими 4 начина за употреба на етеричното масло от Ветивер

Нашето етерично масло от Ветивер на Plant Therapy разгледайте тук!

Ако сте се сдобили с бутилка етерично масло от Ветивер, без да знаете много за него, вероятно сте били доста изненадани, когато за първи път сте отворили капачката. Само с този първи дъх ще разберете, че Ветивер не е като типичните етерично масло. Консистенцията му е плътна като сироп, то е трудноподвижно, има уникален златист, кафеникав, зеленикав оттенък и аромат? Е, това е един от тези специфични и незабравими аромати като Пачули или Синя вратига. Хората се влюбват в аромата му от първото помирисване!

На етеричното масло от Ветивер се преписват невероятно релаксиращи и балансиращи свойства.

В исторически план се използва за различни цели: от лични аромати, през емоционални проблеми до грижи за кожата, както и възможността да получи допълнителен тласък, когато използвате Ветивер. Така че, ако се мъчите да разберете как да включите Vetiver в живота си, надяваме се, тези предложения ще ви помогнат.

Но първо – аромата

Нашите любими 4 начина за употреба на етеричното масло от Ветивер

Етеричното масло от Ветивер се добива чрез парна дестилация корените на Vetiveria zizanioides, ароматна многогодишна трева. Маслото има аромат, който може да бъде описан по много различни начини, което може да е причината много хора да не са съгласни относно това как се чувстват по отношение на него. Има интензивен аромат, който е земен, дървесен, опушен и леко сладникав. Някои обичат да го сравняват с миризмата на лагерен огън, а други го намират за по-тревист и напомнящ на влажна горска почва. Ако установите, че Vetiver не ви е особено привлекателен, опитайте да смесите с цитрусови етерични масла, за да притъпите и обогатите неговият аромат. Или може би с нещо флорално, ако ароматът ви се стори твърде земен. В допълнение към уникалния си аромат, Vetiver има много сложен химичен състав, с десетки различни съставки, допринасящи за многобройните му терапевтични качества. Ето няколко прости начина да включите в употреба това древно, екзотично масло в живота си:

За здрава кожа!

Нашите любими 4 начина за употреба на етеричното масло от Ветивер

За свежа кожа на лицето- Ветивер е силно почистващ и отличен за цялостното здраве на кожата. Помага за балансиране на производството на себум, което е чудесно както за мазна, така и за суха кожа, бореща се с петна, зачервяване или дразнене. Неговите охлаждащи способности са полезни за успокояване на кожата, която е била преекспонирана на слънце, дехидратирана или изложена на вятърна. Това на пръв поглед мъничко допълнение към вашата рутинна грижа за кожата може да ви помогне да поддържате тенът си гладък и равномерен. За серум за лице, опитайте да смесите по 3 капки Vetiver и Тамян Frereana с 1 капка етерично масло от Нероли в 30мл от любимото ви базово масло.

Моля, имайте предвид, че препоръчваме 1% разреждане за употреба за лице и до 3% за други области на тялото!

Ще ви помогне да заспите!

Нашите любими 4 начина за употреба на етеричното масло от Ветивер

Дифузирайте Vetiver около 30 минути преди лягане, за да се възползвате от неговите дълбоко заземяващи и релаксиращи свойства. Правилният избор, когато мислите ви препускат и се борите да ги успокоите. Плюс това, Vetiver е безопасен за малки деца, които също могат да се възползват от малко подкрепа за релаксация вечер. Ако предпочитате пасивно да дифузирате Vetiver, добавете капка или две към памучен тампон и поставете близо до възглавницата си.

Помага за насърчаване на позитивното мислене, когато негативните чувства ви завладеят!

Нашите любими 4 начина за употреба на етеричното масло от Ветивер

В народната медицина маслото от Ветивер се използва за лечение на различни психически и емоционални проблеми, включително симптоми, произтичащи от стрес. Стресът може да властва над живота ни, ако му позволим. Отрицателните чувства, като гняв и раздразнение, могат да бъдат положително повлияни от успокояващите и отпускащи свойства на Vetiver. Също така може да помогне за насърчаване на чувството за надежда сред хората, които се чувстват апатични и нямат мотивация. Добавете към личен инхалер за ароматерапия и го използвайте винаги, когато негативните мисли започват да да ви завладяват. Това също е прекрасно етерично масло, което да включите в топла, релаксираща вана. Смесете го с други масла, известни със своите релаксиращи качества, като Иланг Иланг или Роза Абсолю, за да отмиете стресиращия ден. Не забравяйте да добавите маслата към базово масло преди да ги добавите във ваната! 

Използвайте го, за да успокоите ума преди или по време на медитация!

Нашите любими 4 начина за употреба на етеричното масло от Ветивер

Има много етерични масла, които са фантастични за използване по време на медитационни практики и етеричното масло от Ветивер се вписва идеално в тази група. Поради способността му да успокоява, центрира и заземява ума, е чудесно да го вдишвате, докато се успокоявате за малко тихо, интроспективно време със себе си.

И не на последно място- маслото от Ветивер е пасивен имуностимулант! Подсилва имунните ни сили като успокоява нервната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *