Количка
Ползи и предимства на натуралните сапуни

Ползи и предимства на натуралните сапуни

Тук разгледайте разнообразието ни от Натурални сапуни! Нашите сапуни са произведени и се разпространяват от Веселина Янкова- Herbs and Flowers

Като следствие от нарастващите здравословни и кожни заболявания и влошаващите се условия на нашата околна среда, много от нас разбират, че натуралните продукти са добри както за нас, така и за нашата планета. Същото се отнася и за сапуните, душ геловете и олиата за тяло, които използваме всеки ден. В тази статия ще разкрием не само ползите от натурални сапуни, но и някои съвети, за да ги изберете.

Ползи и предимства на натуралните сапуни

Какви са ползите от натуралните сапуни?

Има много ползи от натуралните сапуни, които се намират главно в натуралните съставки, използвани за производството им.

 • Натуралните сапуни, направени с кокосово масло, зехтин или карите и какаово масло, са богати на витамини, така че хората с чувствителна кожа и тези, които страдат от кожни заболявания като акне, псориазис, екзема и др. проблеми с кожата, ги предпочитат. Други съставки като масло от жожоба, помагат за балансирането на тена на кожата.
 • Натуралните сапуни не предизвикват сърбеж или дразнене. Повечето търговски сапуни съдържат химически третирани съставки, които могат да бъдат токсични и дразнещи за кожата.
 • Натуралните сапуни хидратират кожата. Много от търговските сапунени правят кожата суха и раздразнена
 • Натуралните сапуни съдържат етерични масла. Те имат голям ароматерапевтичен ефект, който е отпускащ за ума и тялото. Тези етерични масла също имат противогъбични и антибактериални свойства и са полезни за хора с кожни инфекции.
 • Натуралните сапуни съдържат естествени багрила, получени директно от природата. Търговските барове използват синтетични цветове, които са вредни за кожата в дългосрочен план.
 • Натуралните сапуни са хигиенни продукти, които зачитат околната среда. Търговските сапуни съдържат химикали и токсини. Тъй като кожата е абсорбираща, тя ще абсорбира всички вредни химикали, които в дългосрочен план могат да предизвикат заболявания на кожата и могат да причинят замърсяване на околната среда.

Ползи и предимства на натуралните сапуни

Изберете натурални сапуни, направени с много любов и точните съставки

Процесът на производството на сапуни, който се използва за направата на натурални сапуни, също влияе върху това колко полезни са те. Натуралните сапуни, направени по студен метод, осигуряват по-големи ползи, тъй като това не води до промяна на качеството на техните съставки.

Ползите от използването на натуралните сапуни варират от по-ярък, по-здрав тен, до противогъбично десйтвие и релаксиращи свойства. Процесът, използван за производтсвото на натурални сапуни, помага да се запазят техните ползи, които в крайна сметка засягат нашето благосъстояние и това на околната среда. Когато използвате натурални сапуни, ще забележите разликата в кожата си- тя ще стане по-мека, по- хидратирана и по- нежна.

Ползи и предимства на натуралните сапуни

 

 

2 comments

 1. Елена Маркова

  Много полезна публикация.От години използвам натурални продукти и проблемите с кожата ми изчезнаха.

 2. Христо Филев

  Препоръчвам ръчно изработените натурални сапуни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *