Количка
Ретрограден Меркурий: Ето какво означава това

Ретрограден Меркурий: Ето какво означава това

Случвало ли ви се е всичко да се обърка? Имам предвид ВСИЧКО! Карате се със съпруга си, с децата ви изглежда невъзможно да се говори, трафикът е ужасен и хващате червено на всеки светофар, а в работата ви  изглежда всичко експлоадира. И това не приключва дотук! Анулират полета ви, забравяте лаптопа си, плановете се променят без предупреждение и приятелите ви не се появяват на оговорената среща без предупреждение.

Какво става? Можем да опишем това, което ви се случва с три думи: Меркурий е ретрограден.

А, да! Ретрограден меркурий! Чудесно…

Ретрограден Меркурий: Ето какво означава това

Но какво означава това?

Три или четири пъти в годината Меркурий (най-близката до Слънцето планета) сякаш сменя посоката си и започва да се движи наобратно (ретроградно) в небето, обикаляйки Слънцето.

Това всъщност е оптическа илюзия. Ако си представим Слънцето в средата на лекоатлетически стадион, Меркурий се движи по най-вътрешната лента и прави по четири обиколки за времето, което отнема на Земята да направи една.

В даден момент от „състезанието“, от гледната точка на Земята, Меркурий изглежда като че ли се движи наобратно (на фона на звездите), въпреки че се движи в правилната посока, обяснява професорът по физика и астрономия от Университета в Източно Кентъки – д-р Родни Пиърси. (Меркурий е ретрограден около 8-27 януари 2017-а)

Меркурий: Астрологичен прочит

Меркурий в астрологията управлява комуникацията, пътуванията и технологиите. Когато Меркурий е ретрограден (и изглежда, че се движи назад), тези три области могат да се объркат по всяко време, понякога всички наведнъж. Технологиите също могат да полудеят! Компютрите могат внезапно да се изключат, без да се запазват данни, телефоните може да не работят, събитията в календара да не бъдат запазени и датите да бъдат забравени. Предвидливо е да вземете специални предпазни мерки с цифровите си данни – това е моментът, в който трябва да архивирате всичките си важни данни. Този ретрограден период продължава около три седмици и това могат да бъдат дълги и нещастни три седмици.

Меркурий има и така наречения „период на сянка“, което означава, че в продължение на 2-3 седмици преди и след като Меркурий е ретрограден, може да почувствате това, което е известно като #retroshade – да имате същите затруднения и неволи като в периода на ретрограден Меркурий. И така- какво можете да направите, за да успокоите това хаотично време? 

Оцелявайте с помощта на етеричните масла!

Ретрограден Меркурий: Ето какво означава това

По време на ретроградния Меркурий истината ще излезе наяве, независимо дали искаме това или не, мистериите ще се разкрият и комуникацията ще се обърка. Но ние имаме решение за това!

Запознайте се с Бленд Ретрограден Меркурий(Mercury Retrograde)

Нашият Бленд Ретрограден меркурий е създаден, за да насърчи нормалната комуникация и да помогне за създаването на спокойна, уравновесена среда през това хаотично време. Заземяващите етерични масла Салвия Скларея и Кедрово дърво са известни с това, че насърчават яснотата и увереността, като същевременно поддържат спокойна и ясна комуникация. Мандарината осигурява чувство на радост, а Римската лайка помага за успокояване и приемане на емоциите. Кипарисът поддържа способността ни да слушаме, подкрепя ни по време на промяна и насърчава търпението. Известно е, че Лимонът насърчава концентрацията и умствената жизненост, а репутацията на Нероли за насърчаване на състрадателна и креативна комуникация завършва тази грандиозна комбинация! Така че по време на ретрограден Меркурий, дифузирайте или използвайте тази смес, за да ви помогне да преминете през следващите три седмици и да подкрепите другите ви техники за оцеляване като:

Фокусирайте се върху общуването

Ретрограден Меркурий: Ето какво означава това

В този период ретроградния Меркурий може да ви попречи да не започнете нищо ново! Съсредоточете се върху онези неща, които ви карат да се „върнете назад“, прегледайте старата работа, подновете старите ангажименти (вместо да поемате нови) повтаряйте стари навици, съберете се със стари приятели. И може би да запали стар романтичен пламък. Един съвет: Тази последна част може да бъде малко сложна!

Ретроградният Меркурий може много добре да върне стария любовен интерес във вашия живот, но обикновено това е за да бъдат приключени отношенията. Очаквайте покани за приятелство от стари приятели и гаджета и не се изненадвайте, ако „случайно“ се натъкнете на тях на улицата. Така че не излизайте от вкъщи без прическа и грим, защото е много по-вероятно да се сблъскате със стар приятел.

Не е толкова лошо, колкото звучи!

Ретрограден Меркурий: Ето какво означава това

Въпреки че Меркурий в този период може да носи много разочарования, това е идеално време да завършите неприключени ангажименти. Всеки път, когато Меркурий е ретрограден, е време да направите личен преглед на проектите, които сте започнали, но никога не сте завършили, и да завържете тези свободни краища, които ви причиняват умствена бъркотия. Възползвайте се от ретроградния Меркурий! Завършете тези недовършени проекти, стигнете до изясняване със стари приятели и излезте с нова перспектива, след като ретроградният период приключи. Колкото повече прегръщате неочакваното през това време, толкова по-голям шанс имате да оцелеете непокътнати!

 

One comment

  1. Христо Филев

    Интересно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *