Количка
Етерични масла и тревожност

Етерични масла и тревожност

Всички се притесняваме понякога. Особено сега, след като преминахме през пандемия, доста наши близки преболедуваха, част от нас останаха без работа, а лятото наближава и всеки желае да зарадва себе си и близките си с почивка на море или балкан- причините са много

За щастие етеричните масла са концентрирани и мощни съединения със способността да помогнат на вашия състезателен ум да се успокои и да направи притеснението ви малко по-управляемо. Моля, имайте предвид обаче, че ароматът е невероятно индивидуален. Можем да правим общи твърдения за определени масла, но не можем да предскажем как всеки човек ще реагира на тях. Просто ни дава наистина добра отправна точка. Имайки предвид това, ето някои от любимите ни етерични масла при тревожност:

 

Етерични масла и тревожност

Лавандула

Несъмнено едно от най-популярните етерични масла, използвани по целия свят, е Лавандулата, известна, че има многобройни ползи за ума и тялото. Често се използва за целите на ароматерапията, които се фокусират върху намаляване на чувството на стрес, увеличаване на релаксацията и подпомагане на спокоен нощен сън. Също така е чудесно за подпомагане при облекчаване на дискомфорта и напрежението в главата и шията- състояние, което може да бъде следствие от ум, изпълнен с тревога. Като цяло, когато притеснението ви завладее, Лавандулата е прекрасен избор за подкрепа на емоционалното ви благополучие. Известно е, че има незабавен успокояващ ефект при вдишване или локално приложение ; разредете до 2-5% с любимото си базово масло и масажирайте върху краката, слепоочията, китките или ръцете си, за да спомогнете за успокояването, от което се нуждаете. Използвайте Лавандула заедно с дълбоки, смолисти аромати, като Тамян, за да създадете спокойствие и мир или с по-леки цитрусови нотки, за да придадете настроение.

Етерични масла и тревожност

Австралийско сандалово дърво

Сладкият, сух, дървесен аромат на етеричното масло от Сандалово дърво се цени от векове заради способността му да помага за подобряване на настроението. Когато разтревожените мисли нахлуят в главата ви, Сандаловото дърво ще ви помогне да се почувствате заземени и да отправите реален поглед върху ситуацията. Откъснете мислите си от тревогите с това етерично масло, за което е известно, че помага за фокус, умствена яснота и поддържане на емоционална стабилност. Използвайте етерично масло от Австралийско сандалово дърво по всяко време през деня, като разтривате маслото, разредено до 1-2%, в дланите си или като поставите няколко капки върху кърпа или памучен тампон и вдишвате аромата. 

Етерични масла и тревожност

Римска лайка

Етеричното масло от Римска лайка е предпочитана, когато става въпрос за успокояване на нервната система. Лекият, свеж аромат е успокояващ и може да подобри настроението и качеството на съня. Когато прекомерната тревога води до раздразнителност, тревожни чувства или прекалено препускащи мисли, посегнете към масло от Римска лайка за облекчаване на неприятните симптоми, Когато се притеснявате, или се чувствате стресирани, дифузирайте или директно вдишайте масло от Римска лайка, за да се насладите на нейните успокояващи ефекти. Можете също да добавите 3 капки Лайка в малко базово масло и към ваната си- ще усетите бързо облекчение и успокоение.

Етерични масла и тревожност

Копайба

Деликатният, сладък и мек аромат на етеричното масло от Копайба е чудесен начин за облекчаване на напрежението. Копайба е забележително масло с високото си съдържание на бета-кариофилен. Тази уникална химическа съставка може да достигне и повлияе на части от мозъка, които помагат да се сведе до минимум чувството на нервност и безпокойство. Чудесно масло и за облекчаване на чувството на тъга и обезсърчаване. Добавете 3 капки Копайба, 2 капки Тамян Картери и 4 капки Портокал към вашия дифузер, за да помогнете за намаляване на тревогата и придобиване на по-обективно мислене.

Етерични масла и тревожност

Маточина

Известно е, че етеричното масло от Маточина създава чувство на мир и надежда – идеалната противоотрова при тревожност! Неговият красив тревист, лимонов аромат насърчава емоционалния баланс и създава усещане за спокойствие. Когато притеснението причинява напрежение в главата и шията, Маточината може да помогне и за облекчаване на тези неприятни усещания. Добавете няколко капки етерично масло от Маточина към вашия дифузер, личен инхалатор или колие, за да създадете спокойна атмосфера, която може да помогне за намаляване на безпокойството или успокояване на ума по време на емоционална мрачност. 

 

 

Етерични масла и тревожност

Бленд Без Тревожност(Worry Free)

Улеснете хаотичните, изпълнени с тревоги моменти с нашият Бленд Против Тревожност(Worry Free) . Разкошният аромат, създаден от Лавандула, Майорана, Иланг Иланг, Сандалово дърво, Перу балсам и Римска лайка ще ви помогне да се отпуснете, за да можете по-добре да се справите с предизвикателствата на живота.

Етерични масла и тревожност

 

Бленд Спокойствие(Tranquil)

Прекрасните етерични масла от Бергамот, Пачули, Червен портокал, Иланг Иланг, Грейпфруто се обединяват, за да помогнат за намаляване на безпокойството и неговите ефекти. Tranquil е фантастичен и ще ви насърчи  да постигнете умствена релаксация и да се чувствате по-спокойни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *