Количка
4 начина за употреба на етеричното масло от Петигрин

4 начина за употреба на етеричното масло от Петигрин

Етеричното масло от Петигрин на Plant Therapy можете да видите тук!

Латинско наименование: Citrus x aurantium

Описание на аромата: Горчиво-сладък, дървесен и цветен аромат

Подходящ за деца: Да

Терапевтични ползи:
Помага за успокояване на ума и балансиране на бурни емоции
Създава приповдигната и енергизираща атмосфера
Помага за успокояване на разстроен стомах и други проблеми с корема
Чудесен избор за грижа за кожата, тъй като насърчава чистата кожа, като същевременно помага за намаляване на дефектите и излишната мазнина
Прекрасно допълнение в натуралната парфюмерия

Инструкции за разреждане: от 1-3% за локално приложение

Етеричното масло от Петигрин е добито чрез парна дестилация от листата и клонките на горчивото портокалово дърво в Севиля. По- запознатите читатели ще разберат, че това масло има същото ботаническо име като възхитителното етерично масло от Нероли, което се дестилира от цветовете. Резултатът е две красиви ароматни масла, които са отлични допълнения към вашите парфюмни смеси. Сега нека разгледаме защо маслото от Петигрин има заслужено място във вашата колекция от етерични масла.

Успокоява стомашните неразположения

4 начина за употреба на етеричното масло от Петигрин

Това е отлично масло, което да имате под ръка, когато стомахът ви е разстроен. Затова Петигрин е една от съставките в Детски Бленд при Стомашен Дискомфорт Tummy All Better! Просто го разредете в любимото си базово масло до 1-3% и масажирайте върху корема. Ще се почувствате по-добре за нула време.

Балансира емоциите

4 начина за употреба на етеричното масло от Петигрин

В допълнение към приятния, дървесно- флорален аромат, това е едно от най-добрите масла, които да имате под ръка, когато емоциите ви бушуват и се чувствате съкрушени. Това масло е с високо съдържание на линалоол и линалилацетат, и двете са познати със своите успокояващи и заземяващи свойства. Поради тези съставки, етеричното масло от Петигрин ще ви помогне да се чувствате емоционално уравновесени и да успокоите ума, когато имате най-голяма нужда от това, независимо дали сте притеснени, дали се безпокоите за нещо или просто денят ви е труден. Комбинирайте 2 капки Петигрин с 2 капки Мандарина в дифузер или личен инхалер, за да помогнете за успокояване и балансиране на ума по време на емоционален дистрес.

Изчиства кожата

4 начина за употреба на етеричното масло от Петигрин

Ако имате мазна кожа, това е идеално масло, което да добавите към вашата рутинна грижа за кожата. То ще помогне да се намали излишното омазняване и ще се пребори с дефектите. Можете дори да го използвате като точково лечение при поява на черни точки или акне. Използвайте в серум за лице с Бергамот, Чаено дърво и Кедрово дърво с масло от гроздови семки.

Повдига настроението и енергизира

4 начина за употреба на етеричното масло от Петигрин

Petitgrain не само ви помага да се успокоите, когато емоциите ви са извън контрол, но е едно от онези масла, които няма да ви направят сънливи в същото време. Добавете няколко капки към вашия дифузер, за да създадете положителна, приповдигната и дори енергизираща атмосфера. Чудесно масло, когато имате нужда от допълнително спокойствие, но все пак трябва да останете продуктивни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *