Количка
Защо етеричното масло от Италианско безсмъртниче е толкова специално

Защо етеричното масло от Италианско безсмъртниче е толкова специално

Тук ще откриете нашето етерично масло от Безсмъртниче на Plant Therapy!

Етеричното масло от Италианско безсмъртниче се счита за едно от ценните масла. Преди години това мощно етерично масло е било много популярно и широко използвано, но за съжаление сега се предлага все по-малко и също така по-рядко се използва. Истинският Италианско хелихризум(Helichrysum Italicum), известен също като Безсмъртниче(Immortelle), се отглежда само на няколко места по света и е ненадминат в способността си да подмладява вида на здравата, чиста и гладка кожа. Въпреки че това може да е най-известнотото приложение на маслото от Безсмъртниче, неговите ползи със сигурност не спират дотук.

Сияйна кожа

Защо етеричното масло от Италианско безсмъртниче е толкова специално
Това невероятно масло е изключително полезно за подмладяване на кожата, тъй като противодейства на видимите признаци на стареене. То не само намалява появата на бръчки и помага за изглаждането на кожата, но също така се използва в борбата с петна по кожата, без да я изсушава. И благодарение на противовъзпалителните свойства на маслото от Италианско безсмъртниче, можете също да го използвате върху белези, за да успокоите възпалението, да подпомогнете заздравяването и да поддържате кожата здрава. Хелихризумът има и антиалергенни свойства, което го прави чудесно природно средство за подпомагане на дразненето, което идва с копривна треска, ортикария, обриви или друго дразнене на кожата. Това масло е перла в короната, когато става въпрос за проблеми с кожата.

Подутини и натъртвания

Защо етеричното масло от Италианско безсмъртниче е толкова специално
Ползите от  маслото от Италианско безсмъртниче не се ограничават само до бръчки и петна. Това е изключително полезно масло за подутини и натъртвания както при децата, така и при възрастни. Хелихризумът е чудесен за намаляване на появата на синини. Плюс това помага и за заздравяване на мускулната тъкан и намаляване на болката, възпалението и подуването, като същевременно засилва кръвообращението. Изпробвайте маслото от Безсмъртниче  следващия път, когато някой има подутина или натъртване и ще останете впечатлени от неговото действие. Това масло е подходящо за деца(KidSafe), което го прави чудесен избор за цялото семейство.

Успокояващо емоциите

Защо етеричното масло от Италианско безсмъртниче е толкова специално

Маслото от Безсмъртниче също може да помогне за отпускане и успокояване на дълбоки емоционални чувства като гняв. Плюс неговият сладък, топъл, билков дървесен аромат се съчетава добре с разнообразие от цитрусови и флорални масла. Следващия път, когато почувствате емоциите си в повече, смесете в дифузер по една капка Лавандула, Италианско безсмъртниче, Тамян и Майорана. Докато отделяте минута, за да се концентрирате, поемете няколко дълбоки вдишвания, за да ви помогнат да се почувствате спокойни и готови да продължите напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *