Количка
8 идеи за използване на етеричното масло от Сандалово дърво

8 идеи за използване на етеричното масло от Сандалово дърво

Разгледайте тук нашето етерично масло от Сандалово дърво!

8 идеи за използване на етеричното масло от Сандалово дърво

Ако обичате дървесни аромати, които ви отвеждат в друг свят, то етерично масло от Сандалово дърво ще ви хареса!

Добито от сандаловото дърво в Индия и Австралия, етеричното масло от Сандалово дърво отдавна е ценено заради мекия си, топъл и дървесен аромат. Това любимо етерично масло се предлага с асортимент от ползи за здравето и често се използва в Ароматерапията и в приложения за грижа за кожата (особено когато е разредено в бзово масло).

8 идеи за използване на етеричното масло от Сандалово дърво

Преди да продължим нататък, нека разгледаме двата най-често срещани вида Сандалово дърво: Индийско сандалово дърво (Santalum album) и Австралийско сандалово дърво (Santalum spicatum). Индийското сандалово дърво има малко по-земен и дървесен аромат, докато Австралийската версия често се описва като мека и сладка. Основната разлика между двете е, че Австралийското сандалово дърво има тенденция да съдържа по-малко санталол, съставка, която има ползи за здравето.

Хората използват Сандалово дърво от векове в религиозни церемонии и за медицински цели. Нашите предци са го използвали за успокояване на изгаряния, подпомагане на прекомерно изпотяване и успокояване на нервите. Освен това има някои доказателства, които предполагат, че сандаловото дърво може да бъде изключително ценно за здравето. Някои проучвания показват, че то може да помогне за повишаване на бдителността, притъпяване на безпокойство и за по-бързо заздравяване на рани.

 

Как да използваме маслото от сандалово?

  1. За медитацията: Тъй като в миналото се използва в религиозни церемонии и други приложения за изчистване на ума, Сандаловото дърво е идеално за запълване на пространството за медитация с нещо сладко и успокояващо. Препоръчваме дифузия, за да се насладите на неговия лечебен аромат и  успокояващ ефект.
  2.  Еликсири против стареене: Сандаловото дърво е изцяло естествено, което го прави много популярно за различни приложения, свързани с кожата. Когато се смеси с базово масло, то може да се използва за успокояване на зачервявания, петна, суха кожа и фини бръчки.
  3.  Успокояващи свещи: Съчетайте меката, дървесна миризма с други живи аромати – Иланг Иланг, Лавандула, Пачули, за да създадете ароматерапевтични свещи, които да ви успокоят, когато имате най-голяма нужда от тях. Научете как да направите свои собствени свещи с етерично масла с любими аромати.
  4.  Естествено подобрява здравето: Проучванията показват, че Сандаловото дърво може да има някои измерими ползи за здравето- от това да помогне за намаляване на симптомите, свързани с кръвното налягане, до това да се чувствате по-бдителни. Едно от най-удивителните съединение в това масло е a-santalol, което помага за насърчаване на здравата кожа. Не е лоша идея да добавите това масло в домашната си аптечка!
  5. Хидратиращо масло за коса: Когато се смесва с арганово масло или фракционирано кокосово масло, Сандаловото дърво може да направи чудеса върху сухата, скучна коса. Поставете няколко капки сандалово дърво, смесено с предпочитаното от вас носещо масло, в дланта на ръката си и го масажирайте в косата. Малко количество може да направи чудеса, така че дори малко количество е чудесно за екстремна сухота.
  6.  Използвайте го за маска: Използвайте Сандалово дърво за маска за лице като го смесите с авокадо, овесени ядки или мед, за да създадете паста, която можете да нанесете върху лицето си като маска. За локално приложение върху лицето предлагаме 1% разреждане (3 капки сандалово дърво до 10мл. или две чаени лъжички масло). Оставете маската върху кожата си за 10 до 15 минути, за да може да попие всички основни ползи от маслото.
  7.  Подобрете настроението си: Друго голямо предимство на Сандаловото дърво е, че има способността да ви  развълнува и да повдигне настроението ви. Добавете няколко капки от разреденото масло към медальона си за ароматерапия за мигновено подобряване на настроението или го дифузирайте по време на работа за лесно повишаване на настроението и за поддържане на паметта.
  8. Спете повече: Когато мислим за релаксиращи етерични масла, често се сещаме за Лавандула и Лайка. Но има много други масла, които също могат да се използват за тази цел! Сандаловото дърво е идеално за дифузия преди лягане, за да ви помогне да се отпуснете и да се насладите на спокоен сън.

 

Първи стъпки със сандалово дърво

Независимо дали изберете австралийско или индийско Сандалово дърво, ще се насладите на възхитителен аромат и много уникални ползи за здравето. И двата вида започват като ароматно дърво и се превръщат в масло чрез процеса на парна дестилация. Добавете няколко капки масло от Сандалово дърво към една супена лъжица пяна за вана и я добавете към гореща вана. Дифузирайте масло от Сандалово дърво или втрийте разредено масло директно върху кожата си- това висококачествено етерично масло е невероятно и който и начин да изберете за употреба, ще се насладите на неговите ползи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *