Количка
Ползи и употреба на етеричното масло от Мандарина

Ползи и употреба на етеричното масло от Мандарина

Тук можете да разгледате нашето етерично масло от Мандарина на Plant Therapy!

Няма как да не се усмихнете, когато използвате цитрусови етерични масла. Сред многото опции, маслото от Мандарина е универсално етерично масло, което може да се използва за отпускане и успокояване на ума, но също така  за ободряване и енергизиране на тялото, когато се нуждае от малко прилив на енергия. Неговият сладък, цитрусов, свеж и ярък аромат е привлекателен за използване за масаж на тялото или вдишван чрез дифузер. Продължавайте да четете, за да разберете всички употреби на етерично масло от мандарина и защо то трябва да бъде основна част от вашата колекция.

Помага при тревожност и депресия

Когато препятствията на живота са изправени пред нас, понякога може да бъде трудно да си позволим да спрем и да си поемем въздух. Но все пак е много важно да отделим малко време, за да се отпуснем и да се успокоим. Използването на етерично масло от Зелена Мандарина може да ви бъде полезно, когато преживявате тъга или безпокойство. Когато имате нужда от този прилив на енергия, за да поддържате фокус върху целите си, дифузирайте Мандарина или я използвайте в личен инхалер, за да се възползвате от предимствата му по всяко време на деня.

Мандарината е едно от многото етерични масла, които можете да използвате, за да ви помогне в трудностите и препятствията, които могат да предизвикат тези чувства.

Примерен бленд за успокояване на напрежението

5к Лавандула

3к Мандарина

Смесете маслата и ги накапете на персонален инхалер. Вдишвайте всеки път, когато се почувствате тревожни!

Бленд за окуражаване

4к Мандарина

3к Петигрин

За да си помогнете с депресивните мисли и състояния, дифузирайте дневно поне по 30-60 минути от този бленд. Смесени, тези масла ще ви вдъхнат кураж.

Създава спокойна среда

Вдишването на масло от Зелена мандарина в края на деня може да бъде идеалното допълнение към вашата рутина преди лягане. Това етерично масло е ключовата съставка в Детски Бленд Успокояване На Детето, Calming the Child, която се отразява чудесно върху  децата, когато се подготвят за сън. Създава спокойна атмосфера, която може да помогне за успокояване на духа и тялото.

Маслото от Мандарина е чудесно и когато го включите в масажа си. Разредете 3 капки от това повдигащо настроението цитрусово етерично масло в 2 чаени лъжички от любимия си лосион за тяло и използвайте след баня, за да успокоите нервите си след натоварен ден. Много бързо ще усетите как се разделяте с чувството на тревожност.

Насърчава здравата кожа и здрава храносмилателна система

Наистина няма да сбъркате, като добавите това сладко цитрусово етерично масло в своята рутинна програма за красота. Ако имате проблеми с акне, белези, бръчки или несъвършенства,  етеричното масло от Мандарина може да помогне за поддържането на блестяща, здрава кожа. То също така помага да се насърчи здравата храносмилателна система. Ако имате усещане за разстроен стомах или запек, използвайте 9 капки мандарина в 20мл. базово масло и втрийте в корема по посока на часовниковата стрелка.

Ползи и употреба на етеричното масло от Мандарина

Освежете дома си

Подобно на повечето цитрусови етерични масла, можете да използвате маслото от Зелена мандарина вместо почистващите си продукти. Неговият сладък, цитрусов аромат ще освежи въздуха в дома ви. Сложете 3-4 капки масло от Мандарина в 100мл. вода и оставете вашия дифузер да се погрижи за всичко.

One comment

  1. Христо Филев

    Супер е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *