Количка
Характеристики и ползи на етеричното масло от Грейпфрут

Характеристики и ползи на етеричното масло от Грейпфрут

Етеричните масла от Грейпфрут на Plant Therapy, които предлагаме, можете да разгледате тук! и тук!

Етеричното масло от Грейпфрут е едно от основните масла в колекцията на любителите на ароматерапия.

Добива се чрез студено пресоване на корите на растението Citrus paradisi. Отглежда се в САЩ, Аржентина и Парагвай. Маслото от Грейпфрут има приятен и свеж, цитрусов, сладък, остър- тръпчив аромат, който се смесва добре с редица други етерични масла. Опитайте да смесите етерично масло от Грейпфрут с масло от Тамян. Ще останете очаровани! Също толкова добра комбинация можете да получите, когато смесите масло от Грейпфрут с масло от Сибирка ела! Отново ще бъдете впечатлени! Ето две много ароматни и повдигащи духа рецепти.

Етеричното масло от Грейпфрут е чудесно енергизиращо масло, което не е твърде силно или натрапчиво. Обичам да го дифузирам сутрин или през деня, когато имам нужда от малко тласък на енергия или настроение. Маслото от Грейпфрут също е чудесно за дифузия с други енергизиращи масла като розмарин и мента, защото освежава и подслажда аромата на сместа.

Характеристики и ползи на етеричното масло от Грейпфрут

На пазара се предлага масло от бял и розов грейпфрут, като обикновено етеричното масло от розов Грейпфрут се счита, че притежава по-сладък аромат от двете.

В съставът на маслото от Грейпфрут преобладават монотерпени и кумарини, които го определят като диуретично, подпомагащо храносмилането, антидепресант, стимулиращо лимфата.

Маслото от Грейпфрут има способността да пречиства кръвта и отпушва лимфната система, действа балансиращо при нарушено кръвообращение. Облекчава болки при ПМС, а при менопауза смъква напрежението и помага при депресивни състояния. Може също да се използва при главоболие, следродилна депресия, освобождава стреса и агресията. Обезболяващо при артрит, диуретично при задържане на течности.

Характеристики и ползи на етеричното масло от Грейпфрут

Етеричното масло от Грейпфрут регулира мазната и проблемна кожа, акнето. Използва се в препарати за цилулит.

Най- благоприятното въздействие на маслото от Грейпфрут несъмнено е върху емоционалността, защото се приема, че ободрява духа, привлича щастие и позитивност, насърчава самоувереността. Подходящо е при съмнение, колебание, несигурност, раздяла, ревност, гняв и избухливо поведение.

Противопоказания: Етеричното масло от Грейпфрут е фoтотоксично и не се препоръчва неговата употреба при излагане на пряка слънчева светлина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *