Количка
Ползите на етеричното масло от Евкалипт глобулус

Ползите на етеричното масло от Евкалипт глобулус

Тук можете да разгледате етеричните масла от Евкалипт на Plant Therapy, които предлагаме- Евкалипт Глобулус, Евкалипт Радиата, Евкалипт Дайвс!

Етеричното масло от Евкалипт се добива чрез парна дестилация на растението Eucalyptus globulus, което вирее в Испания, Бразилия, Китай. Етеричното масло от Евкалипт глобулус (Eucalyptus globulus) е най-често използваният. За да се разграничат различните видове масла от Евкалипт, те обикновено се наричат ​​с пълното си ботаническо наименование. Въпреки това, етеричното масло от Eucalyptus globulus понякога носи името Blue Gum.

Евкалипт
Етеричното масло от Eucalyptus globulus е може би най-добре познато със своите прекрасни ползи за дихателнната система като помага за откашляне, при настинки, грип, треска и бронхит. Също така е чудесно етерично масло за използване чрез масаж за облекчаване на мускулна болка и артрит.

Етеричното масло от Eucalyptus globulus се състои предимно от оксида 1,8 цинеол (известен също като евкалиптол или просто цинеол). Съдържанието на цинеол е причината за аромата на Eucalyptus globulus и за ключовите терапевтични ползи за здравето на дихателните пътища и облекчаване на болката. Съгласно препоръката на Робърт Тисеранд, избягвайте да използвате етерично масло от Евкалипт глобулус върху или около лицето на деца под 10-годишна възраст. За деца заменете с Евкалипт Радиата

Етеричното масло от Eucalyptus globulus има свеж, дървесен и ярък лечебен аромат. Терминът камфорен понякога се използва за описание на лечебните характеристики на етеричното масло от Eвкалипт. Именно 1,8-цинеолът е отговорен за придаването на неговия отличителен аромат на евкалипт.

Етеричното масло от Евкалипт е с широк спектър na приложения- използва се при респираторни инфекции, бронхит, висока температура, катар, синузит, мускулни болки, ревматизъм, артрит, инфекции на пикочните пътища, цистит и при инвазия от паразити.

Действа обезболяващо при главоболие, мускулни и артритни болки. Стимулира имунната система по време на настинка или вирусни инфекции, както и успешно се прилага за превенция на грип. Много подходящо за оплаквания, свързани с дихателната система- действа отхрачващо, загряващо, антисептично и противовъзпалително при белодробни инфекции, при бронхит, ларингит, синузит, астма, загуба на глас и запушен нос.

Действа регулиращо при мазна кожа, акне, херпес. Използва се при въшки.

Противопоказания: Етеричното масло от Евкалипт глобулус не е подходящо за употреба при деца до 10 годишна възраст, при бременност и кърмене, както и при хора, които страдат от епилепсия.

Ако имате съмнения за безопасното приложение на маслото от Евкалипт Глобулус, се консултирайте с ароматерапевт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *