Количка
Пет начина да използвате етеричното масло от Тамян

Пет начина да използвате етеричното масло от Тамян

Етеричното масло от Tамян Serrata , известно още като Olibanum, се добива чрез парна дестилация на смолата на дървото . То се използва от хиляди години от местните хора като с него се кади, използва се като лекарство и дори се добавя към козметиката. За любителите на етерични масла, това е задължително масло в колекцията.

Този специфичен вид Тамян има привлекателен зелен и дървесен аромат, който е много приятен. Освен това се използва широко в ароматерапията. Подобно на Тамян Serrata, Тамян Carterii и Тамян Frereana(който съвсем скоро ще обогати нашата колекция от Тамян) предлагат подобни предимства.

Не сте сигурни кой Тамян е подходящ за вас? Разгледайте нашата публикация, за да разберете кой Тамян ви подхожда най-добре. Който и да изберете, той има способността да изчистване на ума, което го прави много подходящо масло за йога и медитативни практики, но също така може да помогне за поддържане на дишането ви чисто и белите дробове здрави. Разберете всички начини, по които можете да включите тамян в живота си:

Пет начина да използвате етеричното масло от Тамян

Подобрява дишането
Едно от първите невероятни приложения е, че Тамянът поддържа вашата дихателна система и подобрява дишането. Направете смес като добавите три капки Tамян Serrata , две капки Розмарин и една капка Смърч във вашия дифузер.

Сияйна кожа
Добавете няколко капки Тамян към любимото си базово масло, като използвате като подмладяващ крем за кожа. Добавянето на Тамян във вашата рутинна грижа за кожата като средство против стареене, може да помогне за подобряване на еластичността на кожата. Препоръчваме разреждане от 1% за нанасяне по кожата на лицето или 3-5% за масаж на тялото.

Облекчете болките в ставите
Добавете Тамян към любимото си базово като обезболяващо средство, което може да помогне за облекчаване на болките в ставите. За някои, които страдат от ревматоиден артрит, Тамянът може да помогне за намаляване на възпалението. В резултат на това препоръчваме максимално разреждане от 3% за всяко локално приложение.

Направи си сам масажен бленд за болки в мускулите и ставите
Какво ще ви трябва:
45 гр фракционирано кокосово масло
15 гр Пчелен восък
11 капки етерично масло от Хвойна
10 капки Черен пипер
9 капки Tамян Тамян Carterii
1 капка Канела касия (по избор)

Какво ще направите:
Разтопете пчелния восък на водна баня и добавете фракционирано кокосово масло. Отстранете от огъня и разбъркайте етеричните масла, когато температурата падне под 48 градуса. Изсипете сместа във бурканчта и оставете да се охлади напълно.

Пет начина да използвате етеричното масло от Тамян

Облекчете менструалните болки
Дами, разбираме колко неприятни са спазмите и болките при менструалния Ви цикъл. Тъй като Тамянът може да помогне за намаляване на възпалението, той може да действа като ефективно обезболяващо средство. Използвайте същата смес за масаж(описана в горните редове), за да облекчите дискомфорта, свързан с това „време на месеца“.

Медитация
Освен че помага за дихателната система през сухите зимни месеци, тамянът е ценен и за подпомагане при медитация. Дифузиран със Сандалово дърво и Кедрово дърво , Пачули за поддържаща смес. Освен това, изпробвайте нашият бленд Медитация , създаден специално за тази цел.

Успокояващ спрей за йога постелка
Какво ще ви трябва:

23 капки Кардамон
35 капки Tамян Serrata
100мл чист спирт

Какво ще направите:

Комбинирайте етеричните масла със спирта и разклатете енергично да се смесят. Леко напръскайте върху йога постелка преди тренировка, за да насърчите заземяващо, медитативно състояние.

Пет начина да използвате етеричното масло от Тамян

Носете Тамян навсякъде със себе си и ще разберете, че той е универсално помощно средство- ако изненадващо ви заболи глава, ако изникне стресова ситуация, ако имате нужда да се спокоите малко- присто капнете 2-3 капки Тамян в шепите си и двишайте дълбоко, след което разтрийте с длани врата и челото си. Нали? Учудващо бързо действа!

Потопете се в разнообразието от етерични масла Тамян на Plant Therapy, които предлагаме, и ги разгледайте тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *