Количка
Ароматерапия и гняв

Ароматерапия и гняв

На всеки се случва да се ядоса, да повиши тон и да изпусне нервите си. В рецептите по- долу са включени етерични масла, които могат да помогнат за насърчаване на чувство на спокойствие по време на гняв. Ние реагираме на етеричните масла и блендове по различен начин. Давам ви няколко примера за отправна точка и като вдъхновение при откриването на бленди за управление на гнева при нужда.
Бленд 1
1к Роза
3к Портокал
1к Ветивер
Етеричното масло от Роза има способността да управлява и успокоява чувството на гняв, особено ако то е провокирано от по- дълбоко чувство на скръб, загуба или самота. Етеричното масло от Ветивер действа изключително успокояващо. А маслото от Портокал действа приповдигащо, зарежда с положителна енергия и в съчетание с Роза и Ветивер създава приятна за сетивата ароматна композиция.
Бленд 2
3к Бергамот
1к Иланг Иланг
1к Жасмин абсолю
Етеричното масло от Бергамот е много свежо масло, което изобиства на линалилацетат, а това го прави едновременно приповдигащо и успокояващо/ балансиращо. То е адаптогенно масло, защото може да облекчи гнева и да поддържа баланса в същото време. Използвани разумно, маслата от Иланг Иланг и Жасмин насърчават спокойствието и успокояват гнева със своите цветни и нежни аромати.
Бленд 3
3к Портокал
2к Пачули
Етеричното масло от Пачули е много заземяващо масло. Дори да не сте фен на неговия аромат, използвано в малки количества и в комбинация с други масла, маслото от Пачули се използва успешно в борбата с негативните емоции, в които влиза и гнева. В комбинация с приповдигащия и едновременно успокояващ аромат на маслото от Портокал, ще се убедите в техните терапевтични ползи.
Смесвайте предварително маслата в малко тъмно шишенце, за да могат да се свържа помежду си за 30-60 секунди, след което добавете получената смес от етерично масла в дифузер.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *