Количка
7 начина да използваме етерични масла вместо лекарства и битова химия- част 1

7 начина да използваме етерични масла вместо лекарства и битова химия- част 1

Всички обичаме етеричните масла, това се разбира от само себе си. Етеричните масла ни позволяват да поддържаме по естествен начин здравето си- както психическото, така и физическото. Но Home Aromatherapy и Plant Therapy предлагат нещо повече от просто етерични масла – ние сме запалени по всичко, което е свързано с това да живеем близо до природата.

Така че днес отговаряме на вашите въпроси не само относно психичното здраве, но и всичко, свързано с ежедневието!

Психично здраве

7 начина да използваме етерични масла вместо лекарства и битова химия- част 1

Въпрос: Какво да предприема при промени в настроението и напрежение?
Отговор: Промените в настроението са доста неприятен феномен! Особено в момента, когато ежедневието ни е различно от това, което сме свикнали да бъде.

Има много неща, които можете да направите, за да помогнете естествено да намалите напрежението, стреса и промените в настроението, които идват с него.

Етеричните масла могат абсолютно да помогнат за повишаване на вашата мотивация при изпълнение на ежедневните ангажименти. Етеричните масла са особено подходящи при медитация, за да помогнат за намаляване на стреса и напрежението.

И така, как можете да използвате етерични масла по време на медитация?

1. Дифузия

Дифузирането на масла изпълва въздуха с прекрасни аромати, които помагат за релаксация и фокус. Просто започнете да дифузирате няколко минути преди да медитирате и се насладете на начина, по който етеричното масло или смес ви помага да се отпуснете и да се чувствате по-спокойни и позитивни.

Ако искате да опитате конкретен бленд, можете да разгледате нашият Бленд Медитация . Той ще ви помогне да навлезете в дълбоко медитативно състояние на ума.

2. Локално приложение

Известно е, че някои етерични масла подобряват преживяването при медитация. Когато се разреждат подходящо в базово масло, етеричните масла могат да се прилагат върху няколко области на тялото ви, включително:

Китките
Слепоочията
Ходилата
Зад коленете

Облекчаване на алергия

7 начина да използваме етерични масла вместо лекарства и битова химия- част 1

Въпрос: Имам сезонна алергия, мога ли с етеричи масла да облекча неприятните симптоми?

Отговор: Етеричните масла се справят чудесно с неприятните симптоми на сезонна алергия и аз мога лично да потвърдя това! Може да прозвучи като реклама, но всъщност аз използвам Детски Бленд Стоп На Кихането(Sneezy Stop). Сутрин, при първото кихане, зареждам дифузера с 3-4 капки от бленда и за 10 минути неприятното дразнене в носа и непрестанното кихане изчезват. През деня нося със себе си инхалер с Детски Бленд Стоп На Кихането(Sneezy Stop) и вдишвам, когато имам нужда.

Но, ако все пак искате да изпробвате друг вариант, ето 5 етерични масла, които наистина помагат за облекчаване на симптомите, причинени от сезонни алергии:
Синя Вратига, Розалина, Римска Лайка, Египетски здравец, Връхчета ела

Почистване

7 начина да използваме етерични масла вместо лекарства и битова химия- част 1

Въпрос: Бих се радвала на някои идеи за почистване. Имам котка и 7- годишен син.

Отговор: Има етерични масла, които са ефективни за почистване и които могат да бъдат заместител на обичайните препарати за почистването вкъщи.

Някои от нашите фаворити за почистване са лимон, портокал, лавандула, палмароза или чаено дърво. Когато имам нужда от нещо лесно и вече смесено, посягам към Детски Бленд При Вируси И Настинки Germ Destroyer

Ако в момента сте сама вкъщи и около вас няма деца, има някои страхотни масла, които не са подходящи за деца(KidSafe) за почистване. Лимонена трева, босилек и мащерка са прекрасни за използване в спрей за почистване „направи си сам“. Можете също така да опитате да комбинирате канела, евкалипт и мента. Не само миришат страхотно заедно, но те са и много ефикасни за почистване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *