Количка
Какво е сенна хрема и как етеричните масла могат да помогнат за облекчаването й

Какво е сенна хрема и как етеричните масла могат да помогнат за облекчаването й

Сенната хрема представлява алергична реакция на мембраните на носа, гърлото и очите. Причинява се от повишена чувствителност към полените във въздуха и затова има сезонен нарактер. Сенната хрема е доста често срещан състояние и засяга голям брой хора. Симпромите най- често включвах сърбеж в очите, носа и гърлото, подуване, зачервяване и сълзене на очите и кихане.

Етеричните масла, които са полезни при алергия, винаги трябва да бъдат първият избор на терапия с цел облекчаване на състоянието. Масажът е един от най- ефективните методи, защото маслата попадат в кръвоносната система и могат директно да противодействат на алергените, като отслабят и алергичната реакция.

Етерични масла при сенна хрема: евкалипт, лавандула, римска лайка, лимон, майорана, маточина, мащерка, мента, розмарин, синя вратига

Базови масла при сенна хрема: авокадо, сладък бадем, зехтин, кокос обезмирисен, сусам

Бленд Стоп На Кихането(Sneezy Stop) на Plant Therapy е създаден пециално, за да се бори с неприятните симптоми на алергия и сенна хрема. Сутрин, при първото кихане или дразнене в носа, заредете дифузера с 3-4 капки от бленд  Бленд Стоп На Кихането(Sneezy Stop) и след 10 минути неприятните симптоми ще бъдат зад гърба ви! Съдържа етерични масла от розалина, ела, лавандула, гераниум, синя вратига и роза абсолю и е подходящ както за деца, така и за възрастни!

А ето и няколко примерни рецепти, с които да преодолеете неприятните симптоми на сенната хрема:

2 с.л. гроздови семки

5к лавандула

5к римска лайка

5к розмарин

5к лимон

Смесете всички съставки и разбъркайте добре. Нежно масажирайте сместа в горната част на гърба и гърдите. Масажът трябва да бъде първото нещо, което да направите сутрин и да го повтаряте вечер, докато симптомите не отшумят.

2с.л. зехтин

10к римска лайка

4к лимон

4к лавандула

2к евкалипт

Смесете всички съставки и се придържайте към обяснеието по- горе.

Важно! Винаги съобразявайте маслата, които използвате, с възрастта и здравословното състояние на човекът, който има алергия! Ако имате някакви съмнения, се допитайте до Ароматерапевт. Винаги правете тест за чувствителност преди да започнете масажите!

 

Използвана литература: Бет Джоунс- 600 ароматерапевтични рецепти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *