Количка
Какво е Ароматерапия и защо избрахме етерични масла Plant Therapy?

Какво е Ароматерапия и защо избрахме етерични масла Plant Therapy?

Ароматерапията представлява изполването на етерични масла, извлечени от различни частина ароматни растения и дървета, които подпомагат здравето на тялото и спокойствето на ума. Необходими са 22 секунди молекулите на етеричните масла да достигнат до мозъка, за 2 минути те могат да бъдат открити в кръвотока и след 20 минути те ще достигнат до всяка клетка и всеки орган на човека, който ги използва.

Ароматерапията се смята за холистична терапия, която използва уникалните свойства на маслата чрез включването им в различни форми на лечение, насочени към възстановяване и поддържане на здравето.
Ароматерапията се стреми да укрепи вродената способност за самолечение, като възстанови физическия и психологически баланс. Тя може да бъде под формата на ароматерапевтичен масаж; маслата могат да се използват във вана; можем да правим компес с етерични масла; да се вдишват чрез инхалация; да се използват за козметични цели за кожа и коса. И най- популярният метод на използване на етерични масла е като бъдат вдишвани чрез дифузер. Вдишването на ароматните молекули може да подобри настроението и в някои отношения това е вид лечение. Ако сте напрегнати и се отпуснете под въздействието на етеричните масла- това със сигурност е терапевтичен ефект. Но етеричнита масла са способни на много повече!

Те са съставени от много на брой малки химични молекули. Смята се, че всяка една капка масло съдържа 40 милиона трилиона молекули (това е 19 нули!), Което се равнява на 40 000 молекули за всяка една клетка в човешкото ви тяло. Тези малки молекули придават на етеричните масла своя аромат. Има толкова много от тях, че когато отворите шишенцето, те буквално избухват от бутилката, разпръсват се в стаята и я изпълват със своя аромат.Това качество на изпарението е това, което наричаме летливост. Тези молекули са достатъчно малки, за да преминат през порите на кожата ви и да влязат в кръвния ви поток през капилярите в основата на дермалните слоеве. Оттам те циркулират около тялото, за да работят по неразбираем брой различни начини.

Молекулите също са в състояние да влязат в тялото през носа ви. Тук маслата срещат нерви, които изпращат съобщения до изключителен механизъм, наречен лимбична система. Тази част от мозъка контролира спомени, настроения, емоции, разпознаване и дори учене.

Как етеричните масла навлизат в тялото чрез белите дробове

Ароматните молекули на етеричните масла могат да проникнат в тялото през белите дробове. Когато се вдишат, тези молекули достигат до малките въздушни торбички в дробовете, откъдето се разпространяват до малките кръвни капиляри. По този начин те проникват в основните кръвоносни съдове и навлизат в тялото като газове, което влияят върху тяхното действие. След като навлязат в кръвта, етеричните масла се разпространяват чрез нея и или чрез лимфната течност и проникват в различни органи и тъкани чрез екстрацелуларната(извънклетъчната) течност. Подходящите масла се поемат и складират в частите на тялото, които се нуждаят от тях. Смята се, че тази способност на организма да ‘избира’ е резултат от синергичното действие на отделните масла. Това явление вероятно е съчетано с вродената способност на организма да знае от какво количество се нуждае всеки орган и тъкан в тялото, за да си възвърнат и поддържат здравословно равновесие.

Как етеричните масла постъпват в тялото

Кожата е най- големият орган на тялото, чиято функция е да елиминира отпадните продукти от ежедневните телесни процеси. Тя е полупропусклива- обвивя цялото тяло, действа като защитно покритие и позволява на определени вещества да преминават през нея, като същевременно предотвратява достъпът на други.
Както казахме, етеричните масла имат много фини ароматни молекули и могат много лесно да се абсорбират през кожата. Смята се, че етеричните масла проникват в кожата през космените фоликули, които съдържат себум, отговорен за естественото омазняване на кожата. Етеричните масла са много сходни със себума и затова се разпостраняват през фините кръвни капиляри, разположени точно под повърхността на кожата. Другият път на абсорбация е тяхното поемане от лимфата и интерстециалната(междутъканна) течност, която ги пренася до други части на тялото.

Защо избрахме етерични масла Plant Therapy

За Plant Therapy безопасността и образованието на клиентите са основни приоритети. В допълнение към предлагането на чисти, висококачествени етерични масла и естествени продукти за грижа за тялото, ние искаме да ви дадем знанието, за да можете безопасно да използвате етерични масла Плант Терапи и да опознаете съставките, които се използват в тях. И тъй като ценим прозрачността и честността, ние публикуваме доклади от тестовете за нашите етерични и базови масла, както и предлагаме достъпни цени за всички наши продукти. Home Aromatherapy също като Plant Therapy сме отдадени на нашите клиенти с умисъл за тяхната безопасности, поставяйки здравето на първо място!

СЕРТИФИКАЦИИ И ТЕСТОВЕ

USDA ORGANIC CERTIFICATION

Без ГМО и вредни пестициди, всички биологични продукти са сертифицирани чрез ECOCERT ICO. Бъдете сигурни, че купувайки от нас био продукти на Plant Therapy, вие помагате да се запазят нашите ценни природни ресурси и да се намали замърсяването на околната среда.

 

THIRD-PARTY TESTING

Всички етерични масла на Плант Терапи преминават през строги независими тестове от трети страни. Тези протоколи от GC-MS тестове, които предоставят задълбочена информация за химичния състав във всяко масло, могат да бъдат намерени на нашия уебсайт. Те ви показват точно какво има в маслата, които купувате.

 

GMP CERTIFICATION

Plant Therapy е удостоена със сертификат за съответствие от Козметичните добри производствени практики (GMP) по ISO 22716. С други думи, всичко от съставкитем, през производствения процес до опаковането и етикетирането отговаря на най -високите стандарти.

 

LEAPING BUNNY

Plant Therapy никога няма да тестват техни продукти върху животни.

LEAPING BUNNY един от най -трудните сертификати, които една компания може да постигне.

 

БЕЗОПАСНОСТ
В допълнение към указанията за разреждане и всякакви допълнителни предупреждения за всички  етерични масла, които предлагаме, ние също така предоставяме информация за безопасност при използване на масла с деца, домашни любимци и бременни или кърмещи майки. Нашите продукти са безопасни за деца(KidSafe) и  включват смеси, които са специално създадени деца от 2 до 10 години. Освен това потърсете логото на KidSafe върху нашите етерични масла, за да разберете дали е безопасно да се използва около деца

В заключение – Ароматерапията използва етерични масла, които подпомагат естествения процес на оздравяване, като укрепват механизмите на организма и влияят върху централната нервна система. Някои имат стимулиращ ефект, други нормализират или балансират системата, трети регенерират клетките. А най- същественият аспект на Ароматерапията е начинът, по който ароматът влияе върху ума и чувствата чрез връзката ум- тяло. Промяната в емоционалното тяло често води до положителна промяна във физическото тяло. И това прави Ароматерапията ценно средство за цялостно лечение.

Литература:

  • Бет Джоунс – „600 ароматерапевтични рецепти“

419 488 71

54121381948

741

One comment

  1. Христо Филев

    Много полезно инфо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *